Koronarokotusten tilanne

Suomeen tulevat rokotetoimitukset ovat edelleen pieniä ja se vaikuttaa myös Akaan ja Urjalan rokotusaikatauluihin. Kunnat saavat eri rokotteita erilaisia määriä ja siitä syystä kuntien rokotustahti eroaa toisistaan.

Rokotteiden saatavuudesta johtuvista syistä Akaassa ja Urjalassa uusia rokotusaikoja voidaan antaa ainoastaan tänä vuonna 80 vuotta täyttäville (1941 s.) ja sitä vanhemmille henkilöille mukaan lukien samassa taloudessa elävät omaishoitajat.

Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella Akaassa ja Urjalassa (tarkemmat paikkatiedot ilmoitetaan ajanvarauksen yhteydessä).  Terveydenhoitajat soittavat kyseiseen ryhmään kuuluville rokotusaikaa tai  voitte myös itse varata aikaa mielellään  Klinik 24h asioinnin kautta tai numeroista  040335 3071 ja 040 335 3072  23.2.2021 alkaen klo 8 – 12.

Akaan terveyskeskus tiedottaa uusien ryhmien rokotusten käynnistymisestä verkkosivuillaan sekä paikallislehdissä heti kun saamme tiedon uusien rokotteiden ja rokote-erien saapumisesta.

Ohjeita rokotukseen tulijalle

Saavu omalla rokotusajallasi täsmällisesti paikalle, jotta odotustila ei ruuhkaudu.

Rokotukselle ei saa tulla, jos on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita. Käytä suu-nenäsuojusta paikalle tullessasi, mutta tarvittaessa suojan saa paikan päällä.

Varaa rokotuspäiviin mukaan Kela-kortti ja pukeudu niin, että saat helposti riisuttua olkavarren paljaaksi, koska se nopeuttaa rokotustoimintaa.

Lisätietoja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta

Rokotusjärjestys ja COVID-19 –taudin riskiryhmät

Rokotteet ja koronavirus