Aino Louhi – kuvituksia ja taidesarjakuvaa - Akaan kaupunki

Aino Louhi – kuvituksia ja taidesarjakuvaa

07.07.2021 - 30.07.2021 Viialan kirjasto Vilkku

Viialan kirjasto Vilkussa on esillä kuvittaja, sarjakuvataiteilija ja kuvataiteilija Aino Louhen näyttely, joka koostuu kuvakirjojen sekä nuorille ja aikuisille suunnatun sarjakuvakirjan originaalikuvituksista.

Näyttelyssä on 16 kehystettyä sekatekniikalla toteutettua teosta, 10 kuvitusta Eppu Nuotion kirjoittamista ja Louhen kuvittamista Tämä vai tuo -sarjan kirjoista Matkakuumetta (2016), Toripäivä (2017) ja Metsäretki (2019) sekä kuusi kuvitusta Mielikuvitustyttö-sarjakuvakirjasta (2019). Näyttely on suunnattu lapsille ja perheille, mutta myös nuorille. Näyttelyssä voi verrata originaalikuvituksia ja painettuja kuvia keskenään sekä perehtyä tarinoiden koko kuvakerrontaan.

Louhi on kuvittanut useita lastenkirjoja sekä julkaissut taidesarjakuvaa – myös omakustanteisesti yhdessä Kaija Papun kanssa (Kaino-Kustanne) – yli 15 vuotta. Tämä vai tuo? –kirjasarjan lisäksi Aino Louhi on tehnyt kuvituksen myös Katri Tapolan kirjoittamaan kirjaan Pumpulibussi ajaa ohi sekä Helmi Kekkosen kirjoittamaan kirjaan Nurinkurin Annan. Louhen laajaan ja monipuoliseen kuvataiteelliseen tuotantoon kuuluu maalauksia ja installaatioita.

Aino Louhi on s. 1981 Espoossa, asuu Tampereella. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi (AMK) vuonna 2005 Tampereen ammattikorkeakoulusta. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä, viimeisimmän Galleria Aarnissa Espoossa (2017), ja osallistunut ryhmänäyttelyihin, mm. Mäntän kuvataideviikoille vuonna 2016. Aino Louhi on Kuvittajat ry:n, Tampereen taiteilijaseuran, Suomen sarjakuvaseuran ja Taidemaalariliiton jäsen.

Kiertonäyttelyn on tuottanut Tampereen taidemuseo ja kuratoinut amanuenssi Johanna Kangas.

 

Tapahtuman tiedot

Sijainti:

Viialan kirjasto Vilkku
Solmukatu 3
37830 Akaa

Lisätietoa: