Näkymä-ympäristötaidenäyttely - Akaan kaupunki

Näkymä-ympäristötaidenäyttely

Ylläty Näkymästä!

Ympäristötaidenäyttely ja –tapahtuma Näkymä tuo taidetta puistoihin ja arjen kulkureiteille. Se yllättää ja ilahduttaa kävijänsä aina uudelleen. Päänäyttämönä toimii Nahkialanjärven luonnonkaunis miljöö.

Tapahtuma on tunnettu korkeatasoisista kuraattoreistaan ja tuottajistaan, jotka tuovat mukaan aina oman mausteensa. Taustalla toimivat TaideAkaa ry ja Akaan kaupunki. Näkymä on järjestetty jo 19. kertaa.

 

Näkymä 2022 – virtuaalinäyttely

Vuonna 2022 Näkymä järjestettiin yksipäiväisenä pop up -tapahtumana la 13.8. Toijalan Veturimuseolla.  Tapahtuman ympäristötaidetyöpajat toteutettiin yhteistyössä Operaatio Pirkanmaa ja Taidekaravaani -hankkeiden kanssa. Taidetyöpajaohjaajina toimivat kuvataiteilijat Anna Kallio, Mira Piitulainen ja Loes van Dorp.  Asiantuntijavieraana tapahtumassa vieraili läänintaiteilija Anne Lehtelä luennoiden aiheesta Näkymiä taiteilijoiden toimeentuloon -katsaus ajankohtaisiin taiteen tekijöiden toimeentuloon liittyviin uudistuksiin ja ilmiöihin. Pop up -päivän tuotokset ovat nähtävillä virtuaalinäyttelyssä 21.9.2022 alkaen. Lämmin kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

Teokset ovat noudettavissa Kulttuuritalo Laaksolasta (Saunatie 4, 37800 Akaa, oikeanpuoleinen ovi) to 22.9. ja to 29.9. klo 15-18.30.

 

Olkikansa -yhteisötaidetta luonnonmateriaaleista

”Emme lopeta leikkimistä, koska vanhenemme. Vanhenemme, koska lopetamme leikkimisen.”
(George Bernard Shaw)
Työpajan vetäjä ja kuvataiteilija Loes van Dorp syntyi Hollannissa ja muutti Suomeen vuonna 2013. Von Dorpin tavoitteena on lisätä ihmisten luovaa energiaa, mahdollistaa luontaisen luovuuden esiinpääsyä. Taidekaravaani -hankkeen mahdollistamassa Olkikansa -työpajassa Von Dorp sai ihmiset kokemaan luomisen taikaa yksinkertaisten luonnonmateriaalien äärellä. Koivujen alla, lempeässä kesätuulessa syntyi päivän aikana 31 ainutlaatuista hahmoa, joista jokaiselle muotoutui tekoprosessin aikana taustatarina.
Teoskuvat: Loes van Dorp

Luontosuhteita -yhteisötaidetta muovailubetonista

Luontosuhteita -muovailubetonityöpaja toteutui Pop-up-hengessä järjestetyssä Näkymä-tapahtumassa Toijalan veturimuseon pihapiirissä. Työpajan aikana taiteiltiin yhteensä 25 taideteosta, joihin kukin osallistuja hyödynsi myös luonnonmateriaaleja, joko työvälineinä tai osana teoksia. Osallistujat lähestyivät teemaa ilahduttavan omaäänisesti ja vaikka muovailubetoni materiaalina oli kaikille ennestään vieras, syntyi työpajan aikana suuri joukko kuvauksellisen kiinnostavia veistoksia. Työpajan ohjasivat Operaatio Pirkanmaan tukemana kuvataiteilijat Anna Kallio & Mira Piitulainen. Lämpimät kiitokset osallistujille ja mahdollistajille!

Teoskuvat: Mira Piitulainen