Kooste palveluista korona-aikana - Akaan kaupunki

Kooste palveluista korona-aikana

Täältä löydät tietoja kaupungin palveluista koronatilanteen aikana.

Akaan kaupunki noudattaa Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suosituksia. Kannustamme paikallisia toimijoita huomioimaan suositukset.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti. Tietoja päivitetään sitä mukaa, kun muutoksia tulee.

Terveydenhuolto

Koronaoireisten potilaiden vastaanotto on Toijalan terveysasemalla (Akaantie 2, 37800 Akaa). Paikkana on entiset neuvolan, hammashuollon ja fysioterapian tilat ensimmäisessä kerroksessa.

Vierailuja yksiköissä on rajoitettu. Vanhusten palvelutaloissa kannattaa hyödyntää etätapaamisia, esimerkiksi videopuheluita. Palvelutalon henkilökunta avustaa etätapaamisten järjestelyissä.

Koronarokotuksista löydät tietoa sivuiltamme

Tilat ja harrastukset

Lasten ja nuorten harrastustilassa tulee olla mahdollisuus turvavälien säilyttämiseen. Aikuisten ryhmäliikunta sekä ottelu- ja kilpailutoiminta sisä- ja ulkotiloissa voivat jatkua. Sisätiloissa tulee välttää lähikontaktia.

Kaupungin kuntosaleilla on voimassa 10 hengen kokoontumisrajoitus, jotta turvavälit voidaan pitää.

Jos sinulla on asiaa kaupungin hallinnon tai perusturvatoimen hallinnon toimipisteisiin, otathan ensin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Koulut ja varhaiskasvatus

Peruskoulussa on maskisuositus kuudesluokkalaisilla ja sitä vanhemmilla oppilailla kouluaikana ja koulumatkoilla. Maskisuositus on myös toisen asteen opiskelijoilla. Maskinkäyttöä suositellaan kunnes kaikilla 12 vuotta täyttäneillä on ollut mahdollisuus saada molemmat rokotukset.

Koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökunnalla on kasvomaskisuositus kaikissa kohtaamisissa. Varhaiskasvatuksessa suositellaan, että huoltajat käyttävät kasvomaskeja liikkuessaan päiväkotien ja perhepäiväkotien alueilla.

Kokoontumiset

Lokakuun alusta THL:n riskiluokituksen mukaisissa matalan riskin yleisötapahtumissa, kuten teatterissa ja konserteissa, joissa on omat paikat, voidaan ottaa korkein sallittu asiakasmäärä. Ruuhkien syntymistä tulee kuitenkin välttää.

Valtuuston kokouksiin ei toistaiseksi oteta yleisöä. Kokouksia voi seurata suorana lähetyksenä Akaan kaupungin YouTube-kanavalla.

Maskisuositus

Maskisuositus on yleisesti voimassa julkisessa liikenteessä ja sisätiloissa, joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Ulkotiloissa maskinkäyttöä suositellaan tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia, joissa liikkuminen vaikeutuu.

Vähävaraisille asukkaille, myös toisen asteen opiskelijoille, jaetaan kasvomaskeja maksuttomasti Akaan yhteispalvelukeskuksesta.

Akaan kaupungin henkilöstön tulee käyttää kasvomaskeja kaikissa kohtaamisissa, ellei käytölle ole henkilökohtaista terveydellistä estettä.

 

Päivitetty 4.10. klo 10.45