Kooste palveluista korona-aikana - Akaan kaupunki

Kooste palveluista korona-aikana

Täältä löydät tietoja kaupungin palveluista koronatilanteen aikana.

Akaan kaupunki noudattaa Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suosituksia. Kannustamme paikallisia toimijoita huomioimaan suositukset.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti. Tietoja päivitetään sitä mukaa, kun muutoksia tulee.

Terveydenhuolto

Hengitystieoireisia potilaita hoidetaan vain Viialan terveysasemalla. Lue lisää sivulta Hengitystieoireisten potilaiden hoito.

Sosiaali- ja terveydenhuolto toimivat normaalisti ensisijaisesti lähipalveluina.

Vierailuja yksiköissä on rajoitettu. Vanhusten palvelutaloissa kannattaa hyödyntää etätapaamisia, esimerkiksi videopuheluita. Palvelutalon henkilökunta avustaa etätapaamisten järjestelyissä.

Koronarokotuksista löydät tietoa sivuiltamme

Tilat ja harrastukset

AVIn päätöksen mukaan aikuiset, nuoret ja lapset voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona. Yleisissä tiloissa on maskisuositus ja toiminnan tulee olla terveysturvallista sekä tartuntatautilain 58c -kohdan mukaista.

Kaupungin kuntosalit ja Sataman sauna ovat auki asiakkaille. Kuntosaleilla on voimassa 10 hengen kokoontumisrajoitus, jotta turvavälit voidaan pitää.

Nuorisopalveluiden kesätoiminta on käynnissä.

Akaan kirjastot ovat auki normaalisti.

Jos sinulla on asiaa kaupungin hallinnon tai perusturvatoimen hallinnon toimipisteisiin, otathan ensin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Koulut ja varhaiskasvatus

Peruskoulussa on maskisuositus kuudesluokkalaisilla ja sitä vanhemmilla oppilailla kouluaikana ja koulumatkoilla. Maskisuositus on myös toisen asteen opiskelijoilla.

Koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökunnalla on kasvomaskisuositus kaikissa kohtaamisissa.

Varhaiskasvatuksessa suositellaan, että huoltajat käyttävät kasvomaskeja liikkuessaan päiväkotien ja perhepäiväkotien alueilla.

Kokoontumiset

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ei ole enää koronasta johtuvia kokoontumisrajoituksia.

Alueella noudatetaan tartuntatautilain kohtaa 58c, jonka mukaan asiakkailla ja osallistujilla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen, heille annetaan toimintaohjeet mm. turvaväleistä ja käsien puhdistamisesta ja pintojen puhdistusta tehostetaan.

Valtuuston kokouksiin ei toistaiseksi oteta yleisöä. Kokouksia voi seurata suorana lähetyksenä Akaan kaupungin Youtube-kanavalla.

Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Maskisuositus

Maskisuositus on yleisesti voimassa julkisessa liikenteessä. Pirkanmaalla maskin käyttöä suositellaan kaikissa sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa, kuten kaupoissa, kirjastoissa, virastoissa ja näyttelyissä.

Vähävaraisille asukkaille, myös toisen asteen opiskelijoille, jaetaan kasvomaskeja maksuttomasti Akaan yhteispalvelukeskuksesta.

Akaan kaupungin henkilöstön tulee käyttää kasvomaskeja kaikissa kohtaamisissa, ellei käytölle ole henkilökohtaista terveydellistä estettä.

 

Päivitetty 10.6. klo 15.55