Kooste palveluista korona-aikana

Täältä löydät tietoja kaupungin palveluista koronatilanteen aikana.

Akaan kaupunki noudattaa Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suosituksia. Kannustamme paikallisia toimijoita huomioimaan suositukset.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti. Tietoja päivitetään sitä mukaa, kun muutoksia tulee.

 

Terveydenhuolto

Hengitystieoireisia potilaita hoidetaan vain Viialan terveysasemalla. Lue lisää sivulta Hengitystieoireisten potilaiden hoito.

Sosiaali- ja terveydenhuolto toimivat normaalisti ensisijaisesti lähipalveluina.

Vierailuja yksiköissä on rajoitettu. Vanhusten palvelutaloissa kannattaa hyödyntää etätapaamisia, esimerkiksi videopuheluita. Palvelutalon henkilökunta avustaa etätapaamisten järjestelyissä.

Koronarokotuksista löydät tietoa sivuiltamme

 

Tilat ja harrastukset

Kaupungin omistamat julkiset sisäliikuntatilat, kuntosalit ja saunat on suljettu toistaiseksi. Sisäliikuntatilat ovat kuitenkin koululaisten ja alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan käytössä.

Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoimintaa avataan 19.4. Avaaminen koskee sisätiloissa toteutettavia ryhmiä, joissa on enintään 10 henkilöä. Kilpailuja ei järjestetä.

Vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta (enemmän kuin yksi henkilö) sisätiloissa on tauolla 30.4.2021 asti. Kaupungin omien tilojen käyttäminen kyseisissä harrastuksissa on kielletty.

Koulujen sisätiloissa tapahtuva kerhotoiminta on mahdollista vuonna 2008 ja sitä nuorempien osalta 19.4. alkaen. Alle 12-vuotiaiden kerhotoiminta on tauolla ainakin 30.4. asti.

Kaikessa ulkoliikunnassa noudatetaan OKM/THL turvaohjeistusta. Huoltajat eivät kokoonnu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa ulkona yli kuuden henkilön ryhmiin ja noudattavat kaikissa tilanteissa turvavälejä.

Nuorisotilat ovat suljettuna ainakin 30.4. asti pois lukien lääkinnällinen tai vastaava kuntouttava toiminta.

Kirjastot ovat avoinna normaaliaukioloaikojen mukaisesti. Kirjastoissa on mahdollistettu esteettömän lähipalvelun välttämättömät toimet eli materiaalin nopea nouto ja palautus. Vierailun kesto on rajoitettu 15 minuuttiin. Aineistoa voi lainata ja palauttaa, noutaa varauksia ja asioida pikaisesti tietokoneella. Muut palvelut ovat poissa käytöstä toistaiseksi ainakin 30.4. asti.

Kulttuuritilat ovat toistaiseksi käytössä. Niissä suosittelemme enintään kuuden hengen kokoontumisia.

Jos sinulla on asiaa kaupungin hallinnon tai perusturvatoimen hallinnon toimipisteisiin, otathan ensin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Kansalais- ja työväenopistot sekä taiteen perusopetuksen ryhmätoiminta ovat suljettuina, ellei opetusta voida toteuttaa etäopetuksena. Yli 12-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmätunnit (enemmän kuin yksi oppilas) on tauolla 30.4. asti. Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien taiteen perusopetus on mahdollista 19.4.2021 alkaen OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla.

 

Koulut ja varhaiskasvatus

Perusopetuksen luokilla 7–9 ja toisen asteen opetuksessa ollaan lähiopetuksessa.

Peruskoulussa on maskisuositus kuudesluokkalaisilla ja sitä vanhemmilla oppilailla kouluaikana ja koulumatkoilla. Maskisuositus on myös toisen asteen opiskelijoilla.

Koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökunnalla on kasvomaskisuositus kaikissa kohtaamisissa.

Varhaiskasvatuksessa suositellaan, että huoltajat käyttävät kasvomaskeja liikkuessaan päiväkotien ja perhepäiväkotien alueilla.

Kokoontumiset

Kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Pirkanmaalla aluehallintoviraston (avi) päätöksen nojalla 30.4.2021 saakka. Enintään kuuden hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava turvallisuusohjeita.

Akaan kaupungin henkilöstön kokouksissa ja kokoontumisissa noudatetaan kuuden hengen rajoitusta.

Valtuuston kokoukset järjestetään etäkokouksina. Kokouksia voi seurata suorana lähetyksenä Akaan kaupungin Youtube-kanavalla.

 

Maskisuositus

Maskisuositus on yleisesti voimassa julkisessa liikenteessä. Pirkanmaalla maskin käyttöä suositellaan kaikissa sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa, kuten kaupoissa, kirjastoissa, virastoissa ja näyttelyissä.

Vähävaraisille asukkaille, myös toisen asteen opiskelijoille, jaetaan kasvomaskeja maksuttomasti Akaan yhteispalvelukeskuksesta.

Akaan kaupungin henkilöstön tulee käyttää kasvomaskeja kaikissa kohtaamisissa, ellei käytölle ole henkilökohtaista terveydellistä estettä.

 

Päivitetty 14.4. klo 10.35