Kooste palveluista korona-aikana

Täältä löydät tietoja kaupungin palveluista koronatilanteen aikana.

Akaan kaupunki noudattaa Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suosituksia. Kannustamme paikallisia toimijoita huomioimaan suositukset.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti. Tietoja päivitetään sitä mukaa, kun muutoksia tulee.

 

Terveydenhuolto

Hengitystieoireisia potilaita hoidetaan vain Viialan terveysasemalla. Lue lisää sivulta Hengitystieoireisten potilaiden hoito.

Sosiaali- ja terveydenhuolto toimivat normaalisti ensisijaisesti lähipalveluina.

Vierailuja yksiköissä on rajoitettu. Vanhusten palvelutaloissa kannattaa hyödyntää etätapaamisia, esimerkiksi videopuheluita. Palvelutalon henkilökunta avustaa etätapaamisten järjestelyissä.

 

Tilat

Kaupungin omistamat julkiset sisäliikuntatilat, kuntosalit ja saunat on suljettu toistaiseksi. Sisäliikuntatilat ovat koululaisten ja alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan käytössä, mutta kilpailu- ja ottelutoiminta on kielletty 8.2.2021 saakka. Ulkotiloissa voidaan järjestää lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumia, kun turvallisuussuunnitelma on tehty.

Harrastuksissa tulee noudattaa kymmenen henkilön kokoontumisrajoitusta AVIn linjausta noudattaen.

Nuorisotilat on suljettu toistaiseksi.

Kirjastot ovat avoinna normaaliaukioloaikojen mukaisesti. Aineistoa voi lainata ja palauttaa, noutaa varauksia ja asioida pikaisesti tietokoneella. Muut palvelut ovat poissa käytöstä toistaiseksi.

Kulttuuritilat ovat toistaiseksi käytössä. Niissä suosittelemme enintään 10 hengen kokoontumisia.

Jos sinulla on asiaa kaupungintalolle tai perusturvatoimen hallinnon toimipisteeseen, otathan ensin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

 

Koulut ja varhaiskasvatus

Peruskoulussa on maskisuositus kuudesluokkalaisilla ja sitä vanhemmilla oppilailla kouluaikana ja koulumatkoilla. Maskisuositus on myös toisen asteen opiskelijoilla.

Koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökunnalla on kasvomaskisuositus kaikissa kohtaamisissa.

Varhaiskasvatuksessa suositellaan, että huoltajat käyttävät kasvomaskeja liikkuessaan päiväkotien ja perhepäiväkotien alueilla.

Kokoontumiset

Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Pirkanmaalla aluehallintoviraston (avi) päätöksen nojalla 8.2.2021 saakka. Enintään kymmenen hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava turvallisuusohjeita.

Akaan kaupungin henkilöstön yli 10 hengen tilaisuudet on toistaiseksi peruttu.

Valtuuston kokoukset järjestetään etäkokouksina. Kokouksia voi seurata suorana lähetyksenä Akaan kaupungin Youtube-kanavalla.

 

Maskisuositus

Maskisuositus on yleisesti voimassa julkisessa liikenteessä. Pirkanmaalla maskin käyttöä suositellaan kaikissa sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa, kuten kaupoissa, kirjastoissa, virastoissa ja näyttelyissä.

Vähävaraisille asukkaille, myös toisen asteen opiskelijoille, jaetaan kasvomaskeja maksuttomasti Akaan yhteispalvelukeskuksesta.

Akaan kaupungin henkilöstöllä on kasvomaskin käyttösuositus kaikissa kohtaamisissa.

 

Päivitetty 20.1. klo 14.15