Koronarokotukset - Akaan kaupunki

Koronarokotukset

Ajankohtaista

Ajanvarauksettomat koronarokotuspäivät syyskuussa

Neljäs koronarokote annetaan lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien 18 – 69 -vuotiaiden lisäksi kaikille yli 60-vuotiaille sekä kaikille aikaisemmin ilmoitetuille ryhmille, joista löytyy lisätietoja Akaan verkkosivuilta https://akaa.fi/terveys/korona/koronarokotukset/ sekä THL:n sivuilta.

Tule ottamaan rokote helposti oman aikataulusi mukaisesi ilman ajanvarausta.

HUOM paikka! Toijalan vanha terveysasema (os. Akaantie 2, 37800 Akaa)

ti 27.9 klo 8.30- 15.30

ke 28.9 klo 8.30- 15.30

to 29.9 klo 8.30- 15.30

pe 30.9 klo 8.30- 15.30

ti 4.10 klo 8.30- 15.30

ke 5.10 klo 8.30- 15.30

to 6.10 klo 8.30- 15.30

Urjalan kunnantalo (Tampereentie 6, 31761 Urjala)

pe 23.9. klo  8.30-15.00

Urjalan neuvola (Sairaalantie 9, 31760 Urjala)

ma 26.9 klo 8.30- 15.30

ma 3.10 klo 8.30-15.30

pe 7.10 klo 8.30-15.30

 

Ajanvaraus

Koronarokotusajan voi myös varata sähköisesti eTerveydestä, jättämällä ajanvarauspyynnön Klinik 24h-asioinnin kautta tai puhelimitse keskiviikkoisin klo 12-13 numerosta 040 335 3071. Puhelinajanvarausta suositellaan vain heille, jotka eivät pysty käyttämään sähköisiä palveluita. Klinik24h–palvelu on ajoittain ruuhkautunut. Vastaamme kaikkiin lähetettyihin viesteihin mahdollisimman pian.

Ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin?

Lisätietoa neljänsistä koronarokoteannoksista

 

Rokotettavat ryhmät

Tällä hetkellä rokotuksella voivat hakeutua Akaassa ja Urjalassa seuraavat väestöryhmät:

Ensimmäinen ja toinen rokoteannos

  • kaikki 5 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat

Kolmas rokoteannos

  • kaikki 60 vuotta täyttäneet, kun toisesta rokotteesta 3-4kk
  • lääketieteelliseen riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat 18-59 vuotiaat, kun toisesta rokotteesta 3-4kk
  • kaikki 18-59 vuotiaat, kun toisesta rokotteesta 4-5kk
  • lääketieteelliseen riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat 12-17 vuotiaat, kun toisesta rokotteesta 6kk
  • voimakkaasti immuunipuutteiset (12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat), kun toisesta rokotteesta vähintään 2kk
  • kaikki laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat iästä riippumatta, kun toisesta rokotteesta 3-4kk
  • sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö, kun toisesta rokotteesta 3-4kk

Lisätietoa kolmansista koronarokotteista löydät THL:n sivuilta.

Neljäs rokoteannos

Viides rokoteannos

  • voimakkaasti immuunipuutteiset (12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat), kun neljännestä rokotteesta 4-6kk
  • Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla henkilöillä, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa.

Lisätietoa koronarokotuksista

 Novavaxin Nuvaxovid -koronarokote

Novavaxin Nuvaxovid-koronarokotteelle voit varata ajan jättämällä ajanvarauspyynnön klinik24h asioinnin kautta tai soittamalla koronarokotuspuhelimeen ke klo 12-13.

Nuvaxovid – rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin. Rokotetta suositellaan henkilölle, jolle ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Nuvaxovid-rokotetta voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan. Perusrokotussarjaan kuuluu 2 rokotusta ja Suomessa suositeltu annosväli on 6–12 viikkoa.

511-vuotiaiden lasten korona­ro­ko­tukset

5-11 vuotiaille lapsille rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee koronarokotusta

 • 5–11-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville lapsille, joiden sairaus tai tila saattaa altistaa heidät vakavalle koronataudille
 • 5–11-vuotiaille lapsille, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia ihmisiä.
 • THL:n ohjeistuksen mukaan koronarokotuksia tarjotaan myös kaikille muille 5–11-vuotiaille.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Lapsen rokottamiseen tarvitaan huoltajan tai molempien huoltajien suostumus joko kirjallisesti tai suullisesti paikan päällä. Huoltajan suostumuslomake alaikäisen koronarokotukselle

Jos 5-11 vuotias lapsi on sairastanut koronataudin, ensimmäinen rokotus voidaan antaa aikaisintaan 4–6 kuukauden kuluttua sairastamisesta. Jos lapsi sairastuu ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen alle kuuden viikon kuluttua koronatautiin, suositellaan toista annosta 4–6 kuukauden kuluttua sairastumisesta. Jos ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli kuusi viikkoa, lapsi ei tarvitse toista rokoteannosta.

Koronavirustaudin sairastaneiden koronarokotukset

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta.

Toista rokoteannosta suositellaan (koronavirustaudin sairastaneille)

 • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, kun 2 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut sen mukaan kumpi on ollut viimeisin.
 • 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville, kun 3–4 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut sen mukaan kumpi on ollut viimeisin.
 • kaikille 18 vuotta täyttäneille, kun 4–6 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut sen mukaan kumpi on ollut viimeisin.

Kolmatta koronarokotusta ei tarvitse ottaa, jos on sairastanut koronataudin ja saanut kaksi koronarokotetta. Poikkeuksena ovat voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet henkilöt, joille  suositellaan kolmatta rokoteannosta, vaikka olisi sairastanut koronataudin. Rokote annetaan 3–4 kuukauden kuluttua edellisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista sen mukaan kumpi on ollut viimeisin.

Katso lisää THL:n sivuilta vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

 

Sähköinen ajanvaraus

Koronarokotusajan voi varata sähköisesti eTerveydestä tai jättämällä ajanvarauspyynnön Klinik 24h-asioinnin kautta.

Kun varaat rokotusajan eTerveydestä, toimi näin:

 • Tarkista Omakannasta milloin olet saanut edellisen koronarokotteen ja rokotevalmisteen nimi. Tarkista kuulutko rokotettaviin ryhmiin. Rokotusryhmään kuuluminen tarkistetaan aina rokotuspaikalla.
 • Valitse Koronarokotus ja sen jälkeen valitse toimipisteeksi Akaa tai Urjala.
 • Kirjaa ajanvarauksen syy kohtaan kuinka mones koronarokote on kyseessä (1,2,3,4 tai 5) ja  mitä rokotevalmistetta olet saanut viimeksi (Comirnaty/Moderna)
 • Käytössä on Moderna (Spikevax) ja BioNTech-Pfizerin Comirnaty -rokotteet.
 • Jos et löydä sähköisestä ajanvarauksesta vapaita aikoja, ota yhteyttä meihin Klinik 24h-asioinnin kautta tai puhelimitse.
 • Jos sinulla ei ole mahdollista käyttää sähköistä ajanvarausta voit varata ajan myös Klinik24h-asioinnin kautta tai puhelimitse.
 • eTerveys vaatii vahvan tunnistautumisen. Koronarokotusajan voi varata yli 12 vuotias.

Ohjeita rokotukseen tulijalle

1. Rokotukselle ei saa tulla, jos on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita. Käytä suu-nenäsuojusta paikalle tullessasi, tarvittaessa suojan saa paikan päällä.

2. Varaa rokotuspäiviin mukaan Kela-kortti ja pukeudu niin, että saat helposti riisuttua olkavarren paljaaksi, koska se nopeuttaa rokottamista.

Yleistä rokotteesta

Koronarokotteen ottaminen on Suomessa vapaaehtoista. Kunnat vastaavat rokotusten järjestämisestä ja niistä tiedottamisesta.

Koronavirusrokotteet antavat tehokasta suojaa SARS-CoV2 –viruksen aiheuttamaa COVID-19 –tautia vastaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) huolehtii rokotteiden toimittamisesta ja asiantuntijatuesta kunnille.