Koronarokotukset - Akaan kaupunki

Koronarokotukset

Ajankohtaista

Kolmannet koronarokotukset

Kolmansille koronarokotuksille annetaan aikoja kaikille yli 18-vuotiaille.

Lisätietoa yli 18vuotiaiden koronarokotuksista ja ajanvarauksesta. 

Neljännet annokset voimakkaasti immuunipuutteisille

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Tehosteannoksena annetaan kokonainen annos Comirnatya tai Spikevaxia.  Tietoa siitä, ketkä kuuluvat voimakkaasti immuunipuutteisiin, löydät kolmas rokoteannos -sivulta.

Käytössä olevat koronarokotteet

Pirkanmaalla kolmansina annoksina yli 12-vuotiaille käytetään nyt enenevästi Modernan Spikevax-rokotetta, vaikka edeltävä toinen rokotuskerta olisi ollut Comirnaty-rokotteella. Spikevaxia voidaan käyttää myös ensimmäisellä ja toisella rokotuskerralla. Jos rokotettava ei jostain syystä suostu ottamaan hänelle tarjottua rokotevalmistetta, hän voi joutua odottamaan ajankohtaa, jolloin toivottua rokotetta on jälleen käytettävissä. Tämä voi  johtaa rokotussuojan viivästymiseen.

Kaikkien 511-vuotiaiden lasten korona­ro­ko­tukset

Valtioneuvoston asetus vapaaehtoisista covid-19-rokotuksista annetun asetuksen 2 ja 3 §:n muuttamisesta astui voimaan 23.12.2021.

Asetukseen lisättiin uutena ryhmänä 5-11-vuotiaat, joten jatkossa koronarokotuksia tarjotaan 5 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille. Ajanvaraus kaikille 5-11 vuotiaille lapsille on avattu. Katso ajanvarausohjeet

Huoltajan suostumuslomake alaikäisen koronarokotukselle

Riskiryhmiin kuuluvien 511-vuotiaiden koronarokotukset

THL suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita lapsia ryhdytään rokottamaan koronavirusta vastaan. Vaikka koronatauti on lapsilla yleensä lievä, riskiryhmiin kuuluvien lasten sairaus tai tila saattaa altistaa heidät vakavalle koronataudille. Toisaalta koronatauti voi pahentaa heidän perussairauttaan.

Ajanvaraus 511-vuotiaille riskiryhmään kuuluville lapsille on avattu.  Ajanvarausohjeet ja lisätietoa löydät täältä.

Klinik24h-palvelu on ruuhkautunut

Rokotusten suuren kysynnän vuoksi Klinik24h-asiointipalvelu on ruuhkautunut, joten emme valitettavasti pysty vastaamaan viestiin kahden vuorokauden kuluessa. Jääthän odottamaan yhteydenottoamme.

 

Tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat:

Ensimmäinen ja toinen rokoteannos

Kolmas rokoteannos

Lisätietoa kolmansista koronarokotteista löydät THL:n sivuilta.

Neljäs rokoteannos

 

Näin varaat rokotusajan

Varaa rokotusaikasi sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta.

Vaihtoehtoisesti voit jättää ajanvarauspyynnön Klinik 24h-asioinnin kautta tai soittaa meille.

Ajanvaraus puhelimitse

ma-to klo 8-11 ja 12-15 numerosta 040 335 3071

ti-to klo 8-11 ja 12-15 numerosta 040 335 3073

Puhelinajanvarausta suositellaan vain niille, jotka eivät pysty käyttämään sähköisiä palveluita.

Rokotusten suuren kysynnän vuoksi Klinik24h-asiointi on ruuhkautunut, joten emme valitettavasti pysty vastaamaan viestiin kahden vuorokauden kuluessa. Jääthän odottamaan yhteydenottoamme.

 

Kun varaat toista tai kolmatta aikaa eTerveyspalvelusta, toimi näin:

  • Tarkista Omakannasta milloin olet saanut edellisen koronarokotteen ja rokotevalmisteen nimi.
  • Ensimmäisen ja toisen rokotteen annosvälin tulee olla 6 viikkoa.
  • Toisen ja kolmannen rokotteen annosvälin tulee olla 3-4 kuukautta (yli 60v ja yli 18 v lääketieteellinen riskiryhmä), 4-5kk 18-59 vuotiaat.
  • Käytössä on Moderna (Spikevax) ja BioNTech-Pfizerin Comirnaty -rokotteet.
  • Kun varaat toista rokotusaikaa, varaa aika sille rokotteelle jota olet saanut ensimmäisenä rokotteena, joko Comirnaty tai Moderna.
  • Kun varaat kolmatta rokotusaikaa, voit varata rokoteajan Moderna tai Comirnaty – rokotteelle. Molempia rokotevalmisteita voidaan antaa riippumatta siitä mitä valmistetta on saanut aikaisemmin.
  • Yli 16-vuotiaat voivat varata rokotusajan sähköisesti eTerveyspalvelusta. Valitse ajanvarausvalikosta koronarokotustehoste viimeksi saamasi rokotevalmisteen mukaisesti. Jos olet alle 30 vuotias mies, valitse koronarokotustehoste alle 30 vuotiaat miehet (Alle 30 vuotiaille miehille annetaan ainoastaa Comirnaty rokotetta).
  • Kirjoita selitekenttään lyhyesti peruste kolmanteen koronarokotukseen ja päivämäärä jolloin sait viimeisimmän koronarokotteen.
  • Jos et löydä sähköisestä ajanvarauksesta vapaita aikoja, ota yhteyttä meihin Klinik 24h-asioinnin kautta.
  • Jos olet alle 16-vuotias tai jos sinulla ei ole mahdollista käyttää sähköisiä palveluita voit varata ajan Klinik24h-asioinnin kautta tai puhelimitse. Kirjaa lisätietokohtaan ensimmäisen/toisen rokotteen antopäivä ja rokotevalmisteen nimi.

Rokotuspaikat

Toijalan vanha terveysasema, vanha lääkärin vastaanotto. Osoite Akaantie 2, 37800 Akaa.

Urjalan terveysasema, neuvola. Osoite Sairaalantie 9, 31760 Urjala.

Ohjeita rokotukseen tulijalle

1. Saavu omalla rokotusajallasi täsmällisesti paikalle, jotta odotustila ei ruuhkaudu.

2. Rokotukselle ei saa tulla, jos on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita. Käytä suu-nenäsuojusta paikalle tullessasi, mutta tarvittaessa suojan saa paikan päällä.

3. Varaa rokotuspäiviin mukaan Kela-kortti ja pukeudu niin, että saat helposti riisuttua olkavarren paljaaksi, koska se nopeuttaa rokottamista.

Yleistä rokotteesta

Koronarokotteen ottaminen on Suomessa vapaaehtoista. Kunnat vastaavat rokotusten järjestämisestä ja niistä tiedottamisesta.

Koronavirusrokotteet antavat tehokasta suojaa SARS-CoV2 –viruksen aiheuttamaa COVID-19 –tautia vastaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) huolehtii rokotteiden toimittamisesta ja asiantuntijatuesta kunnille.