Hengitystieoireisten potilaiden hoito - Akaan kaupunki

Hengitystieoireisten potilaiden hoito

Päivitetty 2.9.2020

Hengitystieoireisten potilaiden infektiovastaanotto toimii vain Viialan terveysaseman tiloissa. Vastaanotoille pääsee vain puhelinsoiton perusteella. Koronavirustilanteen vuoksi hengitystieinfektio-oireisia potilaita ei oteta vastaan muilla terveysasemilla potilaiden ja henkilökunnan terveyden suojaamiseksi.

Mikäli olet tulossa vastaanotoille tai röntgenkuvaukseen  jonkin muun asian kuin hengitystieinfektion vuoksi ja sinulla on hengitystieoireita, ole meihin puhelimitse yhteydessä ennen vastaanotolle tuloa.

Ainoastaan äkillisissä sairaustapauksissa ja tapaturmissa voi tulla suoraan terveysasemalle, jossa hoitaja arvioi hoidon kiireellisyyden ja ohjaa potilaan sen mukaan lääkärin vastaanotolle.

Jos olet saanut lähetteen röntgenkuvaukseen hengitystieoireiden vuoksi, niin toimi annettujen ohjeiden mukaisesti eli käytä hengityssuojainta, jonka olet saanut mukaan tai saat sen Toijalan vastaanotolta, kun saavut terveysasemalle ja mene odottamaan röntgenin aulaan.

Muistathan pitää suojaetäisyyden muihin odottajiin odotusauloissa.

Yhteystiedot

Akaan terveyskeskuksen keskitetty ajanvaraus, puh. 040 335 2702
ma –pe klo 8-10.30.

Koko Akaan kaupungin ensiapu ja terveyskeskuspäivystys toimivat arkisin klo 8–16  Toijalan terveysasemalla.

Urjalan ensiapu ja terveyskeskuspäivystys toimivat 7.9.2020 alkaen ma, ti, ke ja pe klo 8– 16  Urjalan terveysasemalla. Torstaisin klo 8 – 12 Urjalan terveysasemalla ja klo 12 – 16 Toijalan terveysasemalla.

Erillinen hengitystieinfektiovastaanotto ja korona-näytteenotto toimii Viialan terveysaseman tiloissa ajanvarauksella.

Akaan terveyskeskuksen hammaslääkärien keskitetty ajanvaraus, puh. 03 5691 2311
ma-to klo 8-15, pe 8-14

TAYS Valkeakoski, puh. 116 117.
Ilta- yö- ja viikonloppupäivystys:

ma-to klo 16 – seuraavaan aamuun klo 8
perjantaista klo 16 – maanantaiaamuun klo 8