Aikuiset

Aikuisneuvola

Aikuisneuvolan tehtävänä on edistää ja ylläpitää aikuisväestön terveyttä ja hyvinvointia. Terveydenhoitajan vastaanotolla saat ohjausta sairauksien ennaltaehkäisyyn sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitoon liittyvissä asioissa. Lääkäri voi ohjata sinut aikuisneuvolaan, mutta voit ottaa myös itse yhteyttä terveydenhoitajaan, mikäli kaipaat tukea ja ohjausta.

Aikuisneuvolan palveluihin kuuluvat muun muassa:

  • rokotukset
  • matkailijoiden terveysneuvonta
  • kuulontutkimukset
  • verenpaineseuranta, hoidon ohjaus ja kotiseurannan opetus
  • työttömän terveystarkastukset TE-toimiston lähetteellä
  • tupakasta vieroittautuminen
  • terveyden edistäminen ja sairauksien ennaltaehkäisy

Diabetesneuvola

Diabetesneuvolassa hoidetaan diabetekseen sairastuneita aikuisia, seurataan heidän terveydentilaansa sekä annetaan tukea ja ohjausta omahoitoon.

Silmänpohjakuvaukset

Diabeetikoiden silmänpohjat kuvataan säännöllisesti mahdollisten silmänpohjavaurioiden seulomiseksi. Silmänpohjakuvaukset järjestetään kaksi kertaa vuodessa (kevät ja syksy) Viialan ja Urjalan terveysasemilla. Jos et vielä ole kuvaseurannassa, ota yhteyttä diabeteshoitajaan.

Diabeteshoitotarvikejakelu

Saat diabeteshoitotarvikkeita vastaanottokäyntiesi yhteydessä.

Hoitotarvikejakelu ilman ajanvarausta on Toijalan neuvolassa torstaisin klo 14-16.

Urjalassa voit hakea hoitotarvikkeita diabetesneuvolasta ilman ajanvarausta puhelintunneilla ma-to klo 12-13. Varaudu odottamaan hetki, koska tarvikejakelu tapahtuu puhelintunnin kanssa samaan aikaan.

Diabeteshoitotarvikkeita voit tilata puhelinajalla. Tilaa varsinkin insuliinipumpputarvikkeet hyvissä ajoin, koska joidenkin tarvikkeiden toimitusaika on 2 – 3 viikkoa.

Jalkahoito

Jalkaongelmien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa tärkeintä on jalkojen omatoiminen seuranta ja hoito. Diabeteshoitaja ja lääkäri tutkivat diabeetikon jalkojen kunnon säännöllisesti. Tarvittaessa saat lähetteen jalkahoitajalle.

Ravitsemusterapeutti

Ravitsemusterapiaan on mahdollista päästä lääkärin tai hoitajan lähetteellä.

Aikuis- ja diabetesneuvolan vastaanotot toimivat ajanvarauksella. Voit varata ajan puhelintunneilla.