Diabetesneuvola - Akaan kaupunki

Diabetesneuvola

Diabetesneuvolassa hoidetaan diabetekseen sairastuneita aikuisia, seurataan heidän terveydentilaansa sekä annetaan tukea ja ohjausta omahoitoon. Aikuis- ja diabetesneuvolan vastaanotot toimivat ajanvarauksella.

Sähköinen ajanvaraus

Varaa aika aikuisneuvolaan eTerveydestä

  • Diabeteshoitajan vastaanotolle
    • Voit varata ajan diabeteshoitajan vastaanotolle. Valitse vastaanottajaksi oma diabeteshoitajasi. Jos sinulla on tyypin 1 diabetes, valitse  vastaanottajaksi Tanja Perkiömäki.

Diabeteshoitotarvikejakelu

Diabeteshoitotarvikkeet voit tilata

  • sähköpostitse osoitteesta hoitotarvikejakelu@akaa.fi
    (kirjoita sähköpostin otsikoksi ”Diabeteshoitotarvikkeet”)
  • puhelimitse diabeteshoitajan puhelinajalla
  • tekstiviestillä tai ääniviestillä diabeteshoitajan puhelimeen
  • Klinik24h -asioinnin kautta

Insuliinipumpputarvikkeiden tilauksen pyydämme tekemään hyvissä ajoin, koska tarvikkeiden toimitusaika saattaa olla 2-3 viikkoa.

Hyvinvointikeskuksessa toimii hoitotarvikejakelulokerikot. Tilauksen tehtyäsi saat joko tekstiviestinä tai sähköpostilla pin-koodin, jolla saat lokerikon luukun auki.
Lokerikot sijaitsevat Hyvinvointikeskuksen 1. kerroksessa, seuraa opasteita.

Urjalassa voit hakea hoitotarvikkeita neuvolasta diabeteshoitajan huoneesta ilman ajanvarausta  maanantaisin klo 14.30-15.30.

Silmänpohjakuvaukset

Diabeetikoiden silmänpohjat kuvataan säännöllisesti mahdollisten silmänpohjavaurioiden seulomiseksi. Silmänpohjakuvaukset järjestetään kaksi kertaa vuodessa (kevät ja syksy) akaalaisille hyvinvointikeskuksessa ja urjalalaisille Urjalan neuvolassa. Jos et vielä ole kuvaseurannassa, ota yhteyttä diabeteshoitajaan.

Jalkahoito

Jalkaongelmien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa tärkeintä on jalkojen omatoiminen seuranta ja hoito. Diabeteshoitaja ja lääkäri tutkivat diabeetikon jalkojen kunnon säännöllisesti. Tarvittaessa saat lähetteen jalkahoitajalle.

Ravitsemusterapeutti

Ravitsemusterapiaan on mahdollista päästä lääkärin tai hoitajan lähetteellä.