Influenssarokotukset - Akaan kaupunki

Influenssarokotukset

Kausi-influenssarokotukset 2021-2022 käynnissä

Influenssarokotusaikoja on hyvin saatavilla loppuvuodelle 2021 Toijalan vanhalle terveysasemalle ja Urjalan neuvolaan.

Influenssarokotusten antaminen riskiryhmille alkoi Akaan terveyskeskuksessa viikolla 42. Ensimmäisenä maksuttoman rokotuksen saavat vakavalle influenssalle alttiit sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö.

Näin varaat ajan

Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella tai muiden käyntien yhteydessä. Influenssarokotuksia annetaan esimerkiksi samassa yhteydessä kuin koronarokotuksia.

Ajan voi varata sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta, tai Klinik 24h-asioinnin kautta.

Alle 2-vuotiaiden rokotukset toteutetaan neuvolassa ajanvarauksella. Ajan voi varata Klinik 24h-asioinnin kautta tai puhelimitse ma-to klo 12-13 puh. 040 335 2405. Rokotuksia annetaan Akaassa Toijalan vanhalla terveysasemalla, (Akaantie 2, 37800 Akaa) ja Urjalan terveysasemalla, (Sairaalantie 9, 31760 Urjala).

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja:

1) Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
2) Raskaana olevat naiset
3) Kaikki 65 vuotta täyttäneet
4) Alle 7-vuotiaat lapset
5) Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
6) Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
7) Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri

Rokotuksia annetaan myös vakavalle influenssalle alttiiden läheisille

Huomioithan aikaa varatessasi 18.10.2021 voimaan astuvan asetusmuutoksen, jonka mukaan influenssarokotus annetaan myös henkilölle, joka on toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen henkilöön tai vakavalle influenssalle alttiiseen henkilöön, jota ei voida suojata rokotteella. Vakavalle influenssalle erityisen alttiita henkilöitä ovat voimakkaasti immuunipuutteiset ja muut vakavasti sairaat henkilöt, perussairaat ja huonokuntoiset 65 vuotta täyttäneet, alle 6 kuukauden ikäiset vauvat ja raskaana olevat naiset.

Jos et ole oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen, voit kysyä rokotetta apteekista, työterveyshuollosta tai yksityiseltä terveysasemalta. Lääkemääräys on mahdollista saada Klinik 24h-asioinnin kautta tai puhelimitse lääkäreiden vastaanotoilta ma-pe klo 8-10.30 Akaassa puh. 040 335 2702 ja Urjalassa puh. 040 335 2133.