Rokotukset - Akaan kaupunki

Rokotukset

Lasten ja nuorten rokotukset

Lasten ja nuorten kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset annetaan lastenneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Aikuisten rokotukset

Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat maksuttomia.

Aikuisten tulee itse huolehtia siitä, että he ovat saaneet perussarjana vähintään kolme jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja poliorokotusta.

Perussarjan jälkeen jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskärokote tehostetaan 25–vuotiaana ja jäykkäkouristus-kurkkumätärokote 45– ja 65–vuotiaana (tai kun edellisestä rokotuksesta on 20 vuotta) ja tämän jälkeen 10 vuoden välein.

Poliorokotusta ei normaalisti tarvitse tehostaa aikuisiällä. Tehostetta suositellaan vain riskimaihin lähteville ja sieltä saapuville.

Jokaisella aikuisella tulee olla joko sairastettujen tautien tai kahden rokoteannoksen antama suoja tuhkarokkoa, sikotautia ja vihurirokkoa vastaan. Mikäli suoja on puutteellinen, se täydennetään.

Kausi-influenssarokotuksia annetaan vuosittain. Influenssarokotus on maksuton 65 vuotta täyttäneille ja riskiryhmään kuuluville.

Matkailijoiden rokotukset

Jos olet lähdössä matkalle, ota hyvissä ajoin (noin 2 kuukautta ennen matkaa) yhteyttä aikuisneuvolan terveydenhoitajaan, joka tekee arvion tarvittavista rokotuksista. Matkailuterveyteen liittyvät rokotukset asiakas hankkii itse apteekista. Reseptipyyntö tehdään terveydenhoitajan kautta.

Koronarokotus

Koronarokotuksia annetaan Toijalan vanhalla terveysasemalla (os. Akaantie 2, 37800 Akaa) ja Urjalan neuvolassa (os. Sairaalantie 9, 31760 Urjala). Lisätietoa koronarokotuksista ja ajanvarauksesta.