Sähköiset terveyspalvelut - Akaan kaupunki

Sähköiset terveyspalvelut

eTerveyspalvelut

Kirjaudu eTerveyspalveluihin.

eTerveys on sähköisen asioinnin palvelu, jossa voit varata ajan:

  • ompeleiden ja hakasten poistoon
  • korvahuuhteluun ja kuulontutkimukseen
  • injektioihin ja rokotuksiin (mm. koronarokotukset)
  • diabeteshoitajan vastaanotolle
  • tupakanvieroitushoitajan vastaanotolle
  • työttömän terveystarkastukseen
  • ehkäisyn aloitus- ja kontrollikäynnille
  • fysioterapeuttien vastaanotolle (yli 15-vuotiaiden vastaanotot lähetteellä)
  • lastenneuvolaan

eTerveyspalveluissa voit tarkastella omia voimassa olevia ajanvarauksiasi. Palvelussa voit myös vastaanottaa viestejä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiltä. Viestitys tapahtuu suojatussa ja tietoturvallisessa yhteydessä.

Huoltajana voit asioida alle 15-vuotiaan huollettavasi puolesta. Mikäli asioit yli 15-vuotiaan henkilön puolesta, tarvitset siihen hänen kirjallisen suostumuksensa.

Näin aloitat sähköisen asioinnin

Sähköinen asiointi vaatii tunnistautumisen sekä käyttösopimuksen tekemisen. Kirjaudu eTerveyspalveluihin ja tee käyttösopimus kirjautuneena. Katso ohjevideo eTerveyspalveluiden aloittamisesta ja käyttösopimuksen tekemisestä tästä.

Etävastaanotto

Katso lisätietoja etävastaanotosta tai liity etävastaanotolle täältä.

Klinik

Sähköisen asiointipalvelun Klinikin kautta voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen sekä hoitaa yleisimmät asioinnit verkossa juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Sähköisesti hoituvat mm. ajanvarauspyyntö, reseptin uusiminen ja tulosten kysely.

Asioi Klinik-palvelussa tästä

Omaolo

Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon sekä hyvinvoinnin palvelu, joka kertoo millaista apua vaivasi vaatii. Siellä voit tehdä myös terveystarkastuksen tai aloittaa elämäntaparemontin. Lisäksi se opastaa, kun sinä tai läheisesi tarvitsette apua arjen askareisiin.

Omaolo antaa hoitosuositukset palvelussa tehdyn oirearvion perusteella. Omaolosta saa arvion hoidon tarpeesta ja sen kiireellisyydestä sekä toimintaohjeen oman terveysaseman ohjeistuksen mukaisesti. Sähköinen palvelukanava on nopea ja vaivaton tapa olla yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen tunnistautumalla palveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Terveydenhuollon ammattilaiset käsittelevät lähetettyjä oirearvioita kiireellisyyden mukaan ja ovat yhteydessä jatkohoidosta sähköisesti Omaolon kautta. Oirearvion tekeminen sujuvoittaa asiointia myös siten, että tiedot ohjautuvat oikealle asiantuntijalle. Oirearvio on tarkoitettu 15 vuotta täyttäneille. Poikkeuksena on koronaviruksen oirearvio, jonka voi täyttää huoltaja alle 15-vuotiaan puolesta.

Omaolo-palveluun pääset osoitteessa www.omaolo.fi

Omakanta

Omakanta on palvelu, jossa voit tarkastella omia terveystietojasi, pyytää reseptin uudistamista sekä tallentaa elinluovutus- ja hoitotahdon. Palvelussa voit myös tulostaa EU:n koronatodistuksen.

Omakanta-palveluun pääset osoitteessa www.kanta.fi/

Terveyskylä

Terveyskylä on verkkopalvelu, joka sopii elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä tukee pitkäaikaisen sairauden kanssa elämisessä.

Vieraile Terveyskylässä osoitteessa www.terveyskyla.fi/