Sähköiset terveyspalvelut - Akaan kaupunki

Sähköiset terveyspalvelut

eTerveys

Kirjaudu eTerveyspalveluihin.

eTerveys on sähköisen asioinnin palvelu, jossa voit varata ajan:

  • ompeleiden ja hakasten poistoon
  • korvahuuhteluun ja kuulontutkimukseen
  • injektioihin ja rokotuksiin (mm. koronarokotukset)
  • diabeteshoitajan vastaanotolle
  • tupakanvieroitushoitajan vastaanotolle
  • työttömän terveystarkastukseen
  • ehkäisyn aloitus- ja kontrollikäynnille
  • fysioterapeuttien vastaanotolle (yli 15-vuotiaiden vastaanotot lähetteellä)

eTerveys-palvelussa voit tarkastella omia voimassa olevia ajanvarauksiasi. Palvelussa voit myös vastaanottaa viestejä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiltä. Viestitys tapahtuu suojatussa ja tietoturvallisessa yhteydessä.

Alaikäisen lapsen asioiden hoitaminen mahdollistuu myöhemmin toukokuussa. Tuolloin ajanvaraus laajenee mm. lastenneuvolan ja kouluterveydenhuollon tarkastuksiin.

Näin aloitat sähköisen asioinnin

Sähköinen asiointi vaatii tunnistautumisen sekä käyttösopimuksen tekemisen.

Kirjaudu eTerveyspalveluihin ja tee käyttösopimus kirjautuneena.

Klinik

Sähköisen asiointipalvelun Klinikin kautta voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen sekä hoitaa yleisimmät asioinnit verkossa juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Sähköisesti hoituvat mm. ajanvarauspyyntö, reseptin uusiminen ja tulosten kysely.

Asioi Klinik-palvelussa tästä

Omaolo

Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon sekä hyvinvoinnin palvelu, joka kertoo millaista apua vaivasi vaatii. Siellä voit tehdä myös terveystarkastuksen tai aloittaa elämäntaparemontin. Lisäksi se opastaa, kun sinä tai läheisesi tarvitsette apua arjen askareisiin.

Ensimmäisenä Akaassa ja Urjalassa käyttöön otettiin koronavirusoirearvio. Tällä hetkellä oiretta tai terveysongelmaa voi arvioida myös korvan kivun tai lukkoisuuden vuoksi, närästyksen, peräaukon vaivan, silmän oireilun, päänsäryn, virtsatietulehduksen, kurkkukivun tai nieluoireen, yskän sekä seksitautiepäilyn osalta.

Terveydenhuollon ammattilaiset käsittelevät oirearvioita arkisin ma-pe klo 8-15.30. Myöhemmin palveluun tulee vielä lisää oirearvioita ja mahdollisuus varata aikoja terveydenhuollon palveluihin.

Omaolo-palveluun pääset osoitteessa www.omaolo.fi

Omakanta

Omakanta on palvelu, jossa voit tarkastella omia terveystietojasi, pyytää reseptin uudistamista sekä tallentaa elinluovutus- ja hoitotahdon. Palvelussa voit myös tulostaa EU:n koronatodistuksen.

Omakanta-palveluun pääset osoitteessa www.kanta.fi/

Terveyskylä

Terveyskylä on verkkopalvelu, joka sopii elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä tukee pitkäaikaisen sairauden kanssa elämisessä.

Vieraile Terveyskylässä osoitteessa www.terveyskyla.fi/