Etävastaanotto - Akaan kaupunki

Etävastaanotto

Videoyhteyden kautta toteutettu etävastaanotto on sujuva ja turvallinen vaihtoehto​ perinteiselle asiakas- tai potilaskäynnille. Etävastaanottoina voidaan hoitaa vastaanotot, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimista.

Näin valmistaudut etävastaanotolle

Valmistaudu etävastaanotolle rauhallisessa ympäristössä, jossa voit keskustella henkilökohtaisista asioista eikä taustamelu häiritse.

Tarvitset etävastaanottoa varten ​joko mobiililaitteen tai tietokoneen, web-kameran ja kuulokkeet mikrofonilla. Mikäli liityt etävastaanotolle mobiililaitteella, lataa laitteeseesi maksuton VideoVisit Live Meet -sovellus joko Google Play -kaupasta tai App Storesta ennen ensimmäistä etävastaanottoa. Liittyessäsi tietokoneella et tarvitse erillistä sovellusta, mutta käytäthän selaimena Google Chromea, Mozilla Firefoxia tai Microsoft Edgea.

Näin liityt etävastaanotolle

Sairaan lapsen hoitoselvitys

Sairaan lapsen hoitoselvitys työnantajalle tehdään 11.7.2022 alkaen videoyhteyden kautta toteutetulla etävastaanotolla, johon on mahdollista liittyä etävastaanotto-verkkosivulla olevan chat-odotushuoneen kautta arkisin ma-pe klo 9.30–10.30.

Näin liityt etävastaanotolle:

 1. Mikäli olet liittymässä ensimmäistä kertaa etävastaanotolle mobiililaitteella, lataa laitteeseesi maksuton VideoVisit Live Meet -sovellus joko Google Play -kaupasta tai App Storesta ennen etävastaanoton alkua. HUOM! Sovellusta ei käytetä etävastaanotolle liittymisessä, mutta se tulee mobiililaitteessa olla ladattuna.
 2. Mikäli liityt etävastaanotolle tietokoneella, huomioithan selainvaatimukset (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge).
 3. Etävastaanottoa varten mobiililaitteessasi tai tietokoneessasi tulee olla toimiva kamera sekä mikrofoni.
 4. Myös lapsen tulee olla läsnä etävastaanotolla. Saapukaa lapsen kanssa paikalle etävastaanoton odotushuoneeseen arkisin ma-pe klo 9.30-10.30 välisenä aikana.
 5. Pääset etävastaanoton odotushuoneeseen klikkaamalla tämän verkkosivun oikeassa alalaidassa olevaa vihreää puhekuplapainiketta. Kirjoita tekstikenttään lapsen nimi sekä asuinkunta ja paina ”lähetä”-painiketta.
 6. Klikkaa chat-ikkunassa kohtaa ”sairaan lapsen hoitoselvitys”, jolloin ohjaudut odotushuoneeseen.
 7. Odota odotushuoneessa, kunnes ammattilainen on valmis avaamaan videoyhteyden. Palvelussamme saattaa aika ajoin olla ruuhkaa, mutta odotathan rauhassa ammattilaisen liittymistä keskusteluun. Klikkaa ”vastaa” ja videoyhteys aukeaa.
 8. Salli kameran ja mikrofonin käyttö.
 9. Huoltajan henkilöllisyys todennetaan etävastaanoton aikana ajokorttia, henkilökorttia tai passia näyttämällä.

Jos etäyhteys katkeaa vastaanoton aikana, odota rauhassa, äläkä sulje vastaanottoa. Ohjelma pyrkii automaattisesti palauttamaan yhteyden. Jos yhteys ei palaudu, ammattilainen ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

1-vuotiaan suun terveystarkastukset

Näin liityt etävastaanotolle:

 1. Mikäli olet liittymässä ensimmäistä kertaa etävastaanotolle mobiililaitteella, lataa laitteeseesi maksuton VideoVisit Live Meet -sovellus joko Google Play -kaupasta tai App Storesta ennen etävastaanoton alkua. HUOM! Sovellusta ei käytetä etävastaanotolle liittymisessä, mutta se tulee mobiililaitteessa olla ladattuna.
 2. Mikäli liityt etävastaanotolle tietokoneella, huomioithan selainvaatimukset (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge).
 3. Etävastaanottoa varten mobiililaitteessasi tai tietokoneessasi tulee olla toimiva kamera sekä mikrofoni.
 4. Myös lapsen tulee olla paikalla etävastaanotolla. Saapukaa lapsen kanssa paikalle etävastaanoton odotushuoneeseen varattuna ajankohtana (varattu aika on lähetetty kotiin postitse).
 5. Pääset etävastaanoton odotushuoneeseen klikkaamalla sivun oikeassa alalaidassa olevaa vihreää puhekuplapainiketta. Kirjoita tekstikenttään lapsen nimi ja kotikunta ja paina ”lähetä”-painiketta.
 6. Klikkaa chat-ikkunassa kohtaa ”etävastaanotto ajanvarauksella”, jolloin ohjaudut odotushuoneeseen.
 7. Odota odotushuoneessa, kunnes ammattilainen on valmis avaamaan videoyhteyden. Klikkaa ”vastaa” ja videoyhteys aukeaa.
 8. Salli kameran ja mikrofonin käyttö.
 9. Huoltajan henkilöllisyys todennetaan etävastaanoton aikana ajokorttia, henkilökorttia tai passia näyttämällä.