Sosiaalinen kuntoutus - Narikka - Akaan kaupunki

Sosiaalinen kuntoutus – Narikka

Kohtaamispaikka Narikka

Kaipaatko juttuseuraa? Haluatko arkeen vaihtelua?
Onko arjessasi ongelmia, joihin kaipaisit apua?
Jos vastauksesi on kyllä yhteenkin kysymykseen, silloin Narikka on sinun juttusi!

Narikka tuo työelämän ulkopuolella olevat ihmiset yhteen vaihtuvan ohjelman, yhdessä tekemisen ja kahvikupin ääreen. Kohtaamispaikka Narikka on Akaan kaupungin aikuissosiaalityön tarjoamaa sosiaalipalvelua työikäisille aikuisille ja nuorille.

Mitään ilmoittautumisia, sopimuksia tai lähetteitä ei tarvita, sen kun astut kynnyksen yli ja liityt seuraan! Narikassa voit viettää aikaa sen verran kuin itse haluat.

Narikan ovet avoinna joka tiistai klo 9-12.

Löydät meidät helposti, sillä sijaitsemme ihan ytimessä, Toijalan torin laidalla osoitteessa Kirkkotori 10. Kakkoskerroksessa sijaitseviin tiloihin pääset tarvittaessa myös hissillä.
Narikassa on myös nettineuvoja, jos tarvitset apua esimerkiksi tietokoneen tai älypuhelimesi kanssa.

 

Narikan kävijöitä keskustelemassa sohvilla kahvikupin äärellä.

Asiakkaiden kokemuksia siitä mitä Narikka on:

”Vertaistukea ja ajatusten vaihtoa”

”Mielenkiintoista ohjelmaa”

”Tukea ja apua elämäntilanteeseen”

”Piristystä päivään”

”Juttuseuraa ja yhdessäoloa”

”Hyväksytyksi tuleminen sellaisena kuin on”

 

Akaa Aikuissosiaalityö. Kohtaamispaikka Narikka, tiistaisin klo 9-12, Kirkkotori 10, 2 krs. p. 040 335 3422. Narikan lokakuun 2022 ohjelma. Ylivelkaantumisen torjunta. Lokakuun ajan ennakoivan talousneuvonnan asiantuntijat paikalla päivitetyin tiedoin.  4.10. Ennakoiva talousneuvonta. Ulosoton myytit. Oma velanmaksukyky, velkakierteen katkaiseminen, menojen priorisointi. Entä jos velat menevätkin ulosottoon? 11.10. Ennakoiva talousneuvonta. Talous tasapainoon ja budjetointi. 18.10. Ennakoiva talousneuvonta. Luottotiedot ja ulosoton suojaosuudet. Velkojen ja velkatilanteen selvittely. 25.10. Ennakoiva talousneuvonta. Perintäprosessi (vapaaehtoinen ja oikeudellinen).

 

Akaa Aikuissosiaalityö. Kohtaamispaikka Narikka, tiistaisin klo 9-12, Kirkkotori 10, 2 krs. p. 040 335 3422.

Narikan lokakuun 2022 ohjelma. Ylivelkaantumisen torjunta. Lokakuun ajan ennakoivan talousneuvonnan asiantuntijat paikalla päivitetyin tiedoin.

4.10. Ennakoiva talousneuvonta. Ulosoton myytit. Oma velanmaksukyky, velkakierteen katkaiseminen, menojen priorisointi. Entä jos velat menevätkin ulosottoon?

11.10. Ennakoiva talousneuvonta. Talous tasapainoon ja budjetointi.

18.10. Ennakoiva talousneuvonta. Luottotiedot ja ulosoton suojaosuudet. Velkojen ja velkatilanteen selvittely.

25.10. Ennakoiva talousneuvonta. Perintäprosessi (vapaaehtoinen ja oikeudellinen).

 

AIKUISSOSIAALITYÖN 2022 RYHMÄTOIMINNOT Sosiaalista kuntoutusta toteutetaan vuosittain erilaisten ryhmätoimintojen muodossa sekä säännöllisellä Narikka-toiminnalla. Ryhmien esitteet ja ilmoittautumisohjeet lähempänä alkamisajankohtia. Tiedotamme Akaan kaupungin verkkosivuilla sekä Facebookissa. Päihderiippuvuus sairautena –ryhmä 15.-29.3.2022 ja 6.-27.9.2022 Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat tutkia omaa suhdettaan päihteisiin ja päihteiden hallintaan liittyvää voimattomuutta. Ryhmässä myös asiatietoa päihderiippuvuudesta sairautena. Naisten ryhmä 8.3.-5.4.2022 Toijala ja 9.-30.11.2022 Viiala Teemoina erilaisia naisten juttuja; käsitöitä, askartelua, käsienhoitoa, leivontaa, jutustelua teemasta jos toisesta jne. Ryhmä tarjoaa voimaannuttavaa yhdessäoloa naisille! Game over –ryhmä 4.-25.10.2022 Peliriippuvuuteen liittyvä ryhmä. Joillekin pelaamisesta voi tulla tapa, josta on vaikea luopua. Ryhmässä keskustellaan mm. keinoista kohti pelaamattomuutta. Voimaannu –ryhmä 19.4.-10.5.2022 Ryhmässä tutkiskellaan erilaisten voimaantumisen menetelmien kautta omia vahvuuksia, voimavaroja ja lisätään itsetuntemusta. Kohtaamispaikka Narikka TIISTAISIN klo 9-12 Työikäisille aikuisille ja nuorille. Narikassa voi kahvitella ja viettää aikaa. Jokaisella kerralla on vaihtuva teema. Teemat liittyvät mm. terveyteen ja hyvinvointiin, kädentaitoihin, liikuntaan, kulttuuriin ja sosiaalipalveluihin. Narikassa on palveluohjaaja tavattavissa. Lisäksi nettineuvoja auttaa digipalveluiden kanssa.