Sosiaalinen kuntoutus – Narikka

Kohtaamispaikka Narikka

Noudatamme Narikassa Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän ja Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmän linjauksia:
-Sisätiloissa henkilömäärä suositellaan rajattavaksi korkeintaan kymmeneen (10) henkilöön.
-Lisäksi vahva maskisuositus ja huomioitava turvavälit.

 

Kaipaatko juttuseuraa? Haluatko arkeen vaihtelua?
Onko arjessasi ongelmia, joihin kaipaisit apua?
Jos vastauksesi on kyllä yhteenkin kysymykseen, silloin Narikka on sinun juttusi!

Narikka tuo työelämän ulkopuolella olevat ihmiset yhteen vaihtuvan ohjelman, yhdessä tekemisen ja kahvikupin ääreen. Kohtaamispaikka Narikka on Akaan kaupungin aikuissosiaalityön tarjoamaa sosiaalipalvelua työikäisille aikuisille ja nuorille. Narikassa voit viettää aikaa sen verran kuin itse haluat. Mitään ilmoittautumisia, sopimuksia tai lähetteitä ei tarvita, sen kun astut kynnyksen yli ja liityt seuraan!

Narikan ovet ovat avoinna joka tiistai klo 9-12.

Löydät meidät helposti, sillä sijaitsemme ihan ytimessä, Toijalan torin laidalla. Kakkoskerroksessa sijaitseviin tiloihin pääset tarvittaessa myös hissillä.
Narikassa on myös nettineuvoja, jos tarvitset apua esimerkiksi tietokoneen tai älypuhelimesi kanssa.

Narikan kävijöitä keskustelemassa sohvilla kahvikupin äärellä

Asiakkaiden kokemuksia siitä mitä Narikka on:

”Vertaistukea ja ajatusten vaihtoa”

”Mielenkiintoista ohjelmaa”

”Tukea ja apua elämäntilanteeseen”

”Piristystä päivään”

”Juttuseuraa ja yhdessäoloa”

”Hyväksytyksi tuleminen sellaisena kuin on”

 

 

Narikan tammikuu 2021 ohjelma (tiistaisin klo 9-12). Hyvää uutta vuotta! 12.1. Uusi vuosi ja uudet kujeet. Suunnitellaan ja kehitetään yhdessä alkavan vuoden ohjelmaa ja Narikan toimintarakennetta. 19.1. Lemmikkiesittely klo 10-11. Saamme vieraaksi koiraystävän, rodultaan Chowchow, josta omistajansa kertoo meille tarkemmin. 26.1. Keittopäivä. Valmistetaan yhteistuumin keitto, joka nautitaan aamupäivän päätteeksi.

 

Aikuissosiaalityön ryhmätoiminnot 2021. Sosiaalista kuntoutusta toteutetaan vuosittain erilaisten ryhmätoimintojen muodossa sekä säännöllisellä Narikka-toiminnalla. Ryhmien esitteet ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan lähempänä alkamisajankohtia. 23.3.-27.4. ja 11.11.-9.12. Naisten ryhmä. Teemoina esimerkiksi erilaisia naisten juttuja; käsitöitä, askartelua, käsienhoitoa, leivontaa, jutustelua teemasta jos toisesta. Ryhmä tarjoaa voimaannuttavaa yhdessäoloa naisille! 27.4.-18.5. Hyvinvointi-ryhmä Ryhmä koostuu kokonaisuudesta, johon kuuluu ravitsemus, liikunta, mielen hyvinvointi sekä luonto. 5.-26.10. Voimaannu-ryhmä. Ryhmässä tutkiskellaan erilaisten voimaantumisen menetelmien kautta omia vahvuuksia, voimavaroja ja lisätään itsetuntemusta. 29.10.-12.11 Ruokaryhmä. Ryhmäkertojen aikana valmistetaan taloudellisesti edullista, helppoa kotiruokaa ja leivotaan yhdessä. 2.-16.11. Kädentaidot-ryhmä. Askarrellaan pääasiassa kierrätysmateriaaleista itselle tai lahjaksi sopivaa. Kohtaamispaikka narikka tiistaisin klo 9-12 työikäisille aikuisille ja nuorille. Narikassa voi kahvitella ja viettää aikaa. Jokaisella kerralla on vaihtuva teema ja välillä on vierailijoita alustamassa ajankohtaisia aiheita. Vaihtuvat teemat liittyvät mm. terveyteen ja hyvinvointiin, kädentaitoihin, liikuntaan, kulttuuriin ja sosiaalipalveluihin. Narikassa palveluohjaaja tavattavissa. Lisäksi nettineuvoja auttamassa digipalveluiden yms. kanssa. Päihderiippuvuus sairautena-ryhmä. Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat tutkia omaa suhdettaan päihteisiin ja päihteiden hallintaan liittyvää voimattomuutta. Ryhmässä myös asiatietoa päihderiippuvuudesta sairautena.