Palveluasuminen - Akaan kaupunki

Palveluasuminen

Palveluasuminen on tarkoitettu asiakkaille, jotka hyötyvät itsenäisestä, tuetusta asumisesta. Palveluasumisessa asuva asiakas tarvitsee päivittäin hoivaa tai tukea henkilökohtaisissa arkitoimissaan, mutta yöaikaista hoidontarvetta ei ole. Palveluasumisessa hoitajat ovat paikalla aamusta iltaan, mutta yöaika turvataan turvarannekkeiden avulla. Palveluasuminen lievittää esimerkiksi voimakasta yksinäisyyden – tai turvattomuudentunnetta.

Akaassa palveluasumista on tarjolla Viialassa Koivulakodissa. Yksityistä palveluasumista Akaassa tarjoavat Yrjö ja Hanna kotien Kurkelanhovi (Toijala) sekä Karpinmäki (Viiala), sivun oikeasta laidasta löydät linkin palveluntuottajan sivuille.

Koivulakoti

Ryhmäkoti Koivulakoti sijaitsee Akaan Viialassa.

Asuminen Koivulakodissa rinnastetaan kotona asumiseen. Asukas saa itse kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja käytössä ovat omat liinavaatteet ja hygieniatuotteet.

Koivulakodissa on kahdeksan asuinhuonetta sekä yhteisinä tiloina keittiö ja olohuone. Jokaisessa huoneessa on oma wc. Toiminta on hyvin yhteisöllistä. Viriketoiminnan lisäksi työssä huomioidaan kuntouttava työote. Asukkaille laaditaan henkilökohtaiset hoito- ja kuntoutussuunnitelmat.

Koivulakoti on lämminhenkinen ja kotoisa koti kahdeksalle asukkaalle. Päivittäiset askareet tehdään asukkaiden ehdolla. Yhteisissä tiloissa on asukkaiden käytössä televisio. Ruoka tulee valmiina kaupungin tuotantokeittiöstä. Yhteistyötä tehdään eri toimijoiden, kuten seurakunnan ja päiväkodin kanssa. Parturi ja jalkahoitaja käyvät tarpeen mukaan.