Tehostettu palveluasuminen - Akaan kaupunki

Tehostettu palveluasuminen

Tehostetussa eli ympärivuorokautisessa hoivassa asukas saa yksilöllisten tarpeiden mukaisen hoidon ja hoivan, avun ja ohjauksen palvelukodin kodinomaisessa ympäristössä. Keskeisenä ajatuksena on, että asukas voi kokea elämänsä edelleen merkitykselliseksi ja arvokkaaksi.

Läheiset ovat aina tervetulleita yksikköihimme. Vuorovaikutus asukkaan ja hänen perheensä kanssa on meille tärkeässä roolissa.

Covid-19 pandemian vuoksi ennen vierailua kannattaa selvittää voimassa olevat vierailukäytänteet suoraan palvelutalosta.

Yksikkömme ovat fyysisesti hieman erilaisia keskenään, mutta jokaisessa palvelutalossa asukkaalla on oma huone ja invamitoitettu WC. Asukkaillemme mahdollistetaan ulkoilu ja virikehetket. Arkeen kuuluvat toimintatuokiot, musiikkituokiot ja SPR:n ulkoilutushetket. Myös seurakunta, hyväntekeväisyysjärjestöt, kaverikoirat sekä musiikkiopisto ja päiväkodit vierailevat säännöllisesti yksikössämme.

Teemme tiivistä yhteistyötä yksiköstä vastaavan lääkärin ja tarvittaessa kotisairaalan kanssa.

Olemme innokkaita kehittämään toimintaamme. Akaan kaupunki on ollut mukana Kokeva -hankkeessa (kognitioharjoituksia muistisairautta sairastaville), jonka pohjalta Havulinnaan on rakennettiin erillinen muistisairaiden aistitila. Kodinomaisuuden ja aktiivisen arjen kehittäminen on yhteinen tavoitteemme kaikissa yksiköissämme, jossa olemme onnistuneet. Akaan kaupungin Havulinnan palvelutalolle myönnettiin helmikuussa 2019 La Carita –säätiön vanhustyön tunnustuspalkinto hyvästä vanhustyöstä.

Jokaisessa yksikössä on myös omia perinteitä, jotka muokkaantuvat aina asukaskunnan mukaan. Esimerkiksi Mäntymäessä perinteeksi ovat muodostuneet kesäiset lettukestit makkaranpaistoineen sekä torvisoittokunnan pihasoitto ennen juhannusta. Myös Tarpiakodissa ja Torkonkartanossa on panostettu viriketoimintaan sekä henkistä vireyttä edistävään toimintaan. Tarpiakodissa perinteenä on ollut keväiset perunanistutustalkoot. Torkonkartanosta  löytyy monitoimitila, jossa on  kuntoilulaitteita asukkaiden käyttöön. Torkonkartanon ryhmäkodeilla on omat, katetut terassit, joilta on pääsy piha-alueille, ja rakennusta kiertää asfaltoitu ja valaistu ulkoilureitti.

Keskimääräinen jonotusaika Akaan omiin asumispalveluyksiköihin oli tammi-kesäkuussa 2021 49,68 vuorokautta eli noin  seitsemän viikkoa.

Kysy rohkeasti lisää suoraan asumisyksiköstämme!

Havulinna

Havulinna sijaitsee Akaan Toijalan Pätsiniemessä, lähellä rautatieasemaa. Havulinnassa on 42 asukaspaikkaa, joista kolme on tarkoitettu lyhytaikaiseen eli intervallihoitoon. Jokaisella asukkaalla on oma huone ja wc. Talosta löytyy sauna ja katettu takaterassi grilleineen.

havulinnan pääovi

Mäntymäki

Mäntymäki on 20-paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö Akaan Toijalassa.

Tarpiakoti

Tarpiakoti sijaitsee Akaassa Kylmäkosken taajamassa kauniiden peltomaisemien keskellä. Tarpiakodissa on 33 tehostetun palveluasumisen paikkaa.  Tarpiakodissa on kolme siipeä: Metsola, Kurkela ja Varpula.

Torkonkartano

Torkonkartano sijaitsee Akaan Toijalassa.  Tehostetun palveluasumisen yksikössä on kolme erillistä ryhmäkotia, joita ovat Visakoivu, Rantaorvokki ja Kurjenkello. Palvelutalossa on yhteensä 36 asukaspaikkaa. Jokaisella asukkaalla on oma 25 neliömetrin kokoinen asuntonsa, johon sisältyy invamitoitettu kylpyhuone.

Yksityinen tehostettu palveluasuminen Akaassa ja Urjalassa

Yksityistä tehostettua palveluasumista tarjoavat Akaassa Attendon hoivakoti Peltola  (Toijala) ja Mehiläisen Mainiokoti Arwola (Toijala). Urjalassa yksityistä tehostettua palveluasumista tarjoavat Attendon hoivakoti Airanne ja Esperin hoivakoti Reikonlinna. Sivun oikeasta laidasta löydät linkit palveluntuottajien sivuille.