Tehostettu palveluasuminen

Havulinna

Havulinna sijaitsee Akaan Toijalan Pätsiniemessä, lähellä rautatieasemaa.

Annamme laadukasta ja turvallista hoitoa mahdollisimman kodinomaisessa ympäristössä niin, että asukas voi kokea elämänsä merkitykselliseksi ja arvokkaaksi. Ajatuksena on, että henkilökunta työskentelee vanhuksen kotona, mikä vaatii hienotunteisuutta. Omaiset ja läheiset ovat aina tervetulleita asumisyksiköihin.

Meillä on 42 asukaspaikkaa, joista kolme on tarkoitettu lyhytaikaiseen eli intervallihoitoon. Jokaisella asukkaalla on oma huone ja wc. Talosta löytyy sauna ja katettu takaterassi grilleineen.

Havulinnassa työskentelee 22 lähihoitajaa ja neljä sairaanhoitajaa sekä palveluesimies. Teemme tiivistä yhteistyötä yksiköstä vastaavan lääkärin ja tarvittaessa kotisairaalan kanssa.

Arkeen kuuluvat toimintatuokiot, musiikkituokiot ja SPR:n ulkoilutusta. Myös seurakunta, hyväntekeväisyysjärjestöt, kaverikoirat sekä musiikkiopisto ja päiväkodit vierailevat säännöllisesti luonamme.

Olemme innokkaita kehittämään toimintaamme. Olemme olleet mukana Kokeva -hankkeessa (kognitioharjoituksia muistisairautta sairastaville), jonka pohjalta yksikköömme on rakennettu erillinen aistitila. Kodinomaisuuden ja aktiivisen arjen kehittäminen on ollut yhteinen tavoitteemme, jossa olemme onnistuneet. Akaan kaupungin Havulinnan palvelutalolle myönnettiin helmikuussa 2019 La Carita –säätiön vanhustyön tunnustuspalkinto hyvästä vanhustyöstä.

havulinnan pääovi

Koivula-koti

Ryhmäkoti Koivulakoti sijaitsee Viialassa, lähellä terveysasemaa.

Asuminen Koivulakodissa rinnastetaan kotona asumiseen. Asukas saa itse kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja käytössä ovat omat liinavaatteet, hygieniatuotteet yms.

Koivulakodissa on kahdeksan asuinhuonetta sekä yhteisinä tiloina keittiö ja olohuone. Jokaisessa huoneessa on oma wc. Toiminta on hyvin yhteisöllistä. Viriketoiminnan lisäksi työssä huomioidaan kuntouttava työote. Asukkaille laaditaan henkilökohtaiset hoito- ja kuntoutussuunnitelmat.

Koivulakoti on lämminhenkinen ja kotoisa koti kahdeksalle asukkaalle. Päivittäiset askareet tehdään asukkaiden ehdolla. Yhteisissä tiloissa on asukkaiden käytössä televisio. Ruoka tulee valmiina kaupungin tuotantokeittiöstä.
Yhteistyötä tehdään eri toimijoiden, kuten seurakunnan ja päiväkodin kanssa. Parturi ja jalkahoitaja käyvät tarpeen mukaan.

Mäntymäki

Mäntymäki on 34-paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö Viialassa. Mäntymäki tarjoaa ikäihmisille ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa kodinomaisessa ympäristössä. Huoneet ovat yhden hengen huoneita, jotka voidaan kalustaa omilla tavaroilla.

Hoidossa korostetaan yksilöllisyyttä, itsemääräämisoikeutta ja omatoimisuutta. Perushoitotyö on laadukasta ja asukasta kunnioittavaa. Yksikössä vierailee ympäri vuoden erilaisia yhdistyksiä järjestämässä ohjelmatuokioita. Päiväkotilasten vierailut ovat erityisen mieluisia. Seurakuntapäivä on kerran viikossa. Kaverikoirat vierailevat myös säännöllisesti.

Perinteeksi ovat jo muodostuneet kesäiset lettukestit makkaranpaistoineen sekä torvisoittokunnan pihasoitto ennen juhannusta.

Henkilökuntaan kuuluu 21 lähihoitajaa, 2 sairaanhoitajaa ja palveluesimies. Ruoka valmistetaan omassa keittiössä.

Tarpiakoti

Tarpiakoti sijaitsee Akaassa Kylmäkosken taajamassa kauniiden peltomaisemien keskellä. Meillä on 33 tehostetun palveluasumisen paikkaa.

Tarpiakodissa tilat ovat esteettömät ja ulkoilumahdollisuudet hyvät. Iso aidattu takapiha ja iso aurinkoterassi mahdollistavat asukkaiden päivittäisen ulkoilun myös omatoimisesti. Meillä on kolme siipeä: Metsola, Kurkela ja Varpula.

Hyvän perushoidon lisäksi panostamme kuntoutusta tukevaan viriketoimintaan sekä sosiaalista kanssakäymistä ja henkistä vireyttä edistävä toimintaan. Viikko koostuu ulkoilusta ja jumppatuokioista. Tarpiakodissa käy oma kuntohoitaja kaksi kertaa viikossa. Ohjelmassa on monenlaista tarjontaa, kuten tansseja, toivemusiikin kuuntelua, bingoa, hemmottelua, muistelutuokioita, ulkoilua, lehden lukua, elokuvia. Myös seudun muut asukkaat ovat tervetulleita viriketuokioihimme.

Tarpiakodissa on tapana istuttaa perunoita ja muita vihanneksia keväisin ja syksyllä vietämme sadonkorjuujuhlia. Yhteistyötä tehdään myös eri tahojen kanssa, kuten SPR, seurakunta ja kuntouttava työtoiminta. Tarpiakodissa käy myös erilaisia esiintyjiä esiintymässä asukkaiden iloksi. Joskus koirakaverit käyvät tervehtimässä asukkaita. Asukkaiden kanssa tehdään erilaisia retkiä mm. torille, kirkkoon jne.

Kuntoutus ja arkiliikunnan tukeminen on osa Tarpiakodin toimintaa. Asukkaille tehdään omat henkilökohtaiset kuntoutussuunnitelmat ja vaikutuksia arvioidaan säännöllisesti. Tavoitteena on, että vuoteeseen hoidettava aika lyhenee, siirtyy tai sitä ei tarvita lainkaan.

Kerran kuukaudessa Tarpiakodin asukkaille järjestetään asukaskokous, johon myös omaiset ovat tervetulleita. Asukkaiden toiveet saadaan näin kuulluksi.

Tarpiakodin henkilökunta koostuu ammattitaitoisista hoitajista. Hoitajien sydämenasiana on toteuttaa asiakaslähtöistä, asiakasta kunnioittavaa hoitotyötä. Omaisyhteistyötä pidetään tärkeänä ja omaiset ovat hyvin tervetulleita Tarpiakotiin.

 

Torkonkartano

Torkonkartano sijaitsee Toijalan terveysaseman takana. Tehostetun palveluasumisen yksikössä on kolme erillistä osastoa eli ryhmäkotia, joita ovat Visakoivu, Rantaorvokki ja Kurjenkello.

Palvelutalossa on yhteensä 36 asukaspaikkaa. Jokaisella asukkaalla on oma 25 neliömetrin kokoinen asuntonsa, johon sisältyy invamitoitettu kylpyhuone. Yhteisessä käytössä ovat oleskelutilat, pesu- ja saunatilat, ruokailutilat keittiöineen, sekä henkilökunnan toimistot ja sosiaalitilat. Lisäksi löytyy monitoimitila, josta löytyy kuntoilulaitteita asukkaiden käyttöön. Ryhmäkodeilla on omat, katetut terassit, joilta on pääsy piha-alueille, ja rakennusta kiertää asfaltoitu ja valaistu ulkoilureitti.

Asukkaat maksavat asunnostaan vuokran lisäksi käytön mukaan palvelumaksuja pyykkipalvelusta, ateriapaketista sekä siivouksesta. Lisäksi maksetaan tuloperusteista hoivamaksua, joka sisältää ympärivuorokautisen huolenpidon sekä muun muassa perusterveydenhuollon lääkäri- ja laboratoriopalvelut. Lääkekulut, erikoissairaanhoidon poliklinikkamaksut sekä henkilökohtaiset hygieniatuotteet asukas maksaa itse.