Tukiperhe ja tukihenkilö - Akaan kaupunki

Tukiperhe ja tukihenkilö

Lapsiperhepalveluiden yksi tukimuodoista on tukisuhdetoiminta eli tukihenkilöt ja tukiperheet.

Tukiperhe on tavallinen perhe, jolla on aikaa ja tilaa vieraallekin lapselle. Perhe ottaa yhden tai useamman lapsen kotiinsa esimerkiksi viikonlopun viettoon.

Tukihenkilö on perheen ulkopuolinen henkilö, joka tapaa lasta suunnitelmallisesti. Tapaamisilla voidaan esimerkiksi leipoa, ulkoilla tai tehdä muita arjen askareita lapsen mielenkiinnon kohteiden mukaan.

Tukisuhdetoiminnan aloittamisen arvioi sosiaalityöntekijä yhdessä perheen kanssa palvelutarpeen arviossa. Lue lisää palvelutarpeen arviosta.

Oletko kiinnostunut tukiperheenä toimimisesta?

Tukiperheenä viikonloppuisin tai loma-aikoina toimimisesta kiinnostuneita perheitä tarvitaan eri ikäisille lapsille koko ajan entistä enemmän. Tukiperheet ovat tavallisia perheitä, jotka tahtovat antaa aikaansa, turvallisuutta, huolenpitoa ja hellyyttä myös muille kuin omille lapsille. Tukiperhetoimintaa toteutetaan sekä lapsiperhepalveluiden että lastensuojelun päätöksellä.

Mikäli olet kiinnostunut tukiperheenä toimimisesta, ota yhteyttä johtava sosiaalityöntekijä Marja Mäkelään puh. 040 335 3466 tai sosiaaliohjaaja Minna Pekkariseen puh. 040 335 4605.

Tukiperhe-esite