Lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisy - Akaan kaupunki

Lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisy

Hätätilanteissa soita 112.

Älä jää yksin. Kerro kokemuksestasi ystävälle, sukulaiselle, jollekin luotettavalle ihmiselle tai ammattiauttajalle.

Etsi tietoa. Tietoa väkivallasta ja avun saannin mahdollisuuksista löytyy niin väkivallan kokeneelle, tekijälle kuin lapsille internetistä, auttavista puhelimista, ammattiauttajilta ja viranomaisilta. Apua ja tukea löydät esimerkiksi Ensi- ja turvakotien liiton Nettiturvakodista.

Hae apua. Pyydä ohjausta, neuvontaa ja tukea oman kunnan ja alueen palveluista. Väkivaltainen käyttäytyminen ei lopu pelkillä lupauksilla. Et ole yksin kokemuksesi kanssa. Muista, että kaikki väkivalta on väärin!

Mitä lähisuhde- ja perheväkivalta on?

Väkivalta on aina sellaista käyttäytymistä, joka pelottaa, loukkaa ja vahingoittaa. Lähisuhde- ja perheväkivalta on varsin yleistä, mutta usein piiloteltua. Kaikissa perheissä ja ihmissuhteissa saatetaan riidellä ja kinastella. Riidat ovat osa normaalia perhe-elämää – väkivalta ei. Lähisuhde- ja perheväkivallassa tekijänä voi olla mies tai nainen tai molemmat. Väkivalta saattaa kohdistua avo- tai aviopuolisoon, seurustelukumppaniin tai lapseen. Myös lapset voivat olla väkivaltaisia toisiaan tai vanhempiaan kohtaan.

Akaan sähköistä perhekeskusta kehitetään käyttäjäkokemusten ja palautteen perusteella.

Anna palautetta tästä