10 vuotta Hunajahulinoita Akaassa – makea juhlaviikko huipentaa kesän - Akaan kaupunki

10 vuotta Hunajahulinoita Akaassa – makea juhlaviikko huipentaa kesän

Suomen Hunajapääkaupunki Akaassa vietetään Hunajahulinoita jo 10. kertaa 19.–26.8.2023. Makea juhlaviikko tuo kaupunkiin iloista pörinää ja yhteisöllistä tekemistä – sadon päätähteä hunajaa unohtamatta.

Hunajaa ja muuta lähellä tuotettua

Hunajahulinat starttaavat perinteisen Hunajatorin merkeissä lauantaina 19. elokuuta klo 9–15. Toijalan torille saapuu noin 50 kauppiasta ja esittelijää tuotteineen. Juhlavuoden kunniaksi tapahtuman yleisö saa äänestää suosikkihunajansa yhdeksän tuottajan joukosta. Torilavalla tapahtuu koko päivän: hunajaääninen Sami Saari esiintyy, lapsia viihdyttää Mehiläisen hunajaseikkailu, luvassa on tietoiskuja mehiläistarhauksesta sekä Vuoden Kuhnurin ja Kuningattaren valinta ja hunajafillarin arvonta.

Torialueella voi tehdä oman kukkaseppeleen Palkinpään puutarhan pisteellä ja seurata dreijausnäytöstä tasatunnein. Lapsille on luvassa pomppulinna. Tapahtuman järjestävät Akaan kaupunki ja Lions Club Toijala. Ilta jatkuu ravintolamaailma Kruuna&Klaavan Hunajainen 90-luku-bileissä.

Lauantaina 26. elokuuta ovet aukeavat paikallisia lähitiloilla suositussa Läheltä lähtee!-tapahtumassa. Mantereen tila, Risto Niilimäen mehiläistarha, Terissaari ja Tolvilan kartano ovat avoinna yleisölle klo 10–16. Tilapuodeissa on myynnissä monipuolisesti tuotteita, Mantereella on grilli kuumana ja Terissaaressa tarjoillaan 10-vuotiskakkukahvit.

Akaan taajamat tutuiksi

Hunajahulinoiden ohjelmaan kuuluu myös tänä vuonna Akaa tutuksi –bussikierros. Tiistaina 22. elokuuta järjestettävä maksuton retki näyttää, mitä Akaasta kerrotaan kaupunkiin saapuville turisteille. Bussikyyti lähtee Toijalan torilta klo 18 ja ilmoittautumiset tulee tehdä ennakkoon numeroon 040 484 2262.

Palkinpään puutarhan kukkakimppukurssilla pääsee tekemään upean kimpun syyskukista sunnuntaina 20.8. klo 12, ja keskiviikkona 23.8. Toijalan torilla on luvassa livemusiikkia Harri Salmisen esittämänä klo 10–12. Samana keskiviikkona iltapäivällä klo 13–16 Sampolanrannassa järjestetään tutustumistilaisuus nuorten ja nuorten aikuisten TOSI-labraan. Kaikille avoimessa taideprojektissa toteutetaan tapahtumia ja työpajoja 10 viikon ajan syyskuusta alkaen. Toiminta toteutetaan osana Kulttuurikeskus PiiPoon I AM HOPE-hanketta Operaatio Pirkanmaan rahoituksella.

Viikko huipentuu lauantaina 26.8. pidettäviin Luttusen Venetsialaisiin, jotka tarjoavat koko perheelle ohjelmaa päiväntäydeltä klo 13–21. Luvassa on tivoli, ruokakojuja, torvisoittoa, harmonikkataidetta, lavarunoutta, sekä rockabilly-, pop-, ja rock-tunnelmia viialalaisvaikuttajilta. Iltajuhlaa vietetään Viialan Sampolassa klo 21 alkaen. Tapahtumaan on aikuisille vapaaehtoinen 5 euron pääsymaksu. Venetsialaiset on Viialan Kulttuuriklubin hieno ponnistus.

Hunajahulinat järjestää Akaan kaupunki yhteistyökumppaneinaan paikalliset yritykset ja yhdistykset.

Lisätietoja:

Akaan kaupungin tapahtuma- ja kulttuurikoordinaattori Jarmo Julkunen, puh. 040 335 3418 / jarmo.julkunen@akaa.fi

Akaan kaupungin viestintäasiantuntija Sini Kantola, puh. 040 335 3205, sini.kantola@akaa.fi