Kaavoitus ja maankäyttö - Akaan kaupunki

Kaavoitus ja maankäyttö

Akaassa panostetaan jatkuvaan kaupungin kehittämiseen. Haluamme, että asukkaillamme arki sujuu, meillä viihdytään ja palveluiden säilyvät monipuolisina. Hyvällä maankäytön suunnittelulla luodaan kestävä pohja turvalliselle ja viihtyisälle elinympäristölle.

Akaan kaupungin kaavoituksen kysely asumisesta

Tule kertomaan mielipiteesi asumisesta ja asumismuodoista, sekä siitä mikä sinulle on omassa asuinympäristössäsi tärkeää!

Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 2 kappaletta kahden hengen risteilylahjakortteja Kuutar-risteilyille.
https://kuutar.fi/risteilyt/

Haluamme Akaan kaupungin kaavoituksessa osallistaa Akaan asukkaita kartoittamalla ajatuksianne asumisesta tulevien asuntokaavahankkeiden tausta-aineistoksi. Lisäksi olemme kiinnostuneita siitä, mikä on suomalaisille mielekkäin asumismuoto ja mitkä lähiseudun palvelut ja mahdollisuudet ovat asuinpaikkakunnalla tärkeitä.

Pääset vastaamaan tällä linkillä:

https://forms.gle/rMvYd1LEYuu4w6A78

Kyselyn paperiversioon voi vastata 03.-05.02.23 Asta-messuilla Akaan kaupungin messuosastolla Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa.

Jätäthän lomakkeen loppuun yhteystietosi (nimi, puhelinnumero, sähköposti) mikäli haluat osallistua arvontaan. Yhteystietoja kerätään vain arvontaa varten, eikä niitä yhdistetä kyselyn vastauksiin.

Kyselyn vastausaika on 01.02.2023-17.02.2023, arvonta suoritetaan viikolla 8 ja voittajille ilmoitetaan sähköpostilla.

Lisätiedot: Akaan kaupunki, kaavasuunnittelija Anniina Grönholm, etunimi.sukunimi@akaa.fi

 

Kaavoituskatsaus

Akaan elinvoimalautakunta hyväksyi kokouksessaan 18.1.2023 § 5 vuoden 2023 kaavoituskatsauksen.

Kaavoituskatsaus on MRL 7 §:n mukainen vähintään kerran vuodessa laadittava asiakirja, joka sisältää tietopaketin kaavajärjestelmästä, perustiedot kaikista Akaassa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaavoitushankkeista.

Aseman seutu muuttaa muotoaan

Tämän hetken tärkeitä hankkeita ovat  Toijalan aseman seudun kehittäminen ja kerrostalorakentaminen aseman seudulle. Uusi hyvinvointikeskus valmistui kesällä 2021 Toijalaan. Viialaan on rakenteilla uusi yhtenäiskoulu ja liikuntahalli on valmistunut toukokuussa 2022. Yritysalue Akaa Pointin rakentaminen on alkanut.

Hämeentien ja Satamatien väliselle risteysalueelle rakennettiin uusi kiertoliittymä liikenneturvallisuuden ja sujuvuuden parantamiseksi.

Voimassa olevat kaavat ja kaavayhdistelmä

Voimassa olevat kaavat ja kaavamääräykset löytyvät Akaan kaupungin karttapalvelusta.

Huom! Kaavayhdistelmässä on havaittu puutteita. Viralliset otteet asemakaavoista tulee pyytää kaavoituksen asiakaspalvelusta sari.vierimaa@akaa.fi.

Tutustu karttapalveluun nettisivuillamme

Poikkeamisluvat ja suunnittelutarveratkaisut

Poikkeamislupiin ja suunnittelutarveratkaisuihin liittyvät ohjeet ja lomakkeet löytyvät poikkeamisluvat ja suunnittelutarveratkaisut– sivuilta.