AiKAA ELÄÄ! - Akaan kaupunki

AiKAA ELÄÄ!

Meillä Akaassa katsotaan rohkeasti tulevaisuuteen ja kehitetään palveluita. Rakennamme uutta hyvinvointikeskusta ja uusi yhtenäiskoulu sekä liikuntahalli nousevat Viialaan. Toijalan aseman seudun kehittäminen ja uusi Akaa Point -yritysalue ovat kaupungin kärkihankkeita.

Lue lisää tärkeistä asioista, joilla luomme kumppaneidemme kanssa tulevaisuuden Akaata.

Akaasta hiilineutrali kunta

Haluamme olla tulevaisuudessa hiilineutraali kunta, ja siksi liityimme Hinku-verkostoon kesällä 2019. Akaalla on syvät juuret ja luonnolliset lähtökohdat ilmastotyöhön ryhtymiseen. Akaalainen kaupunkimehiläistarhaus on ainutlaatuista Euroopan mittakaavassa. Mehiläisillä on pölytyksen kautta selvä yhteys kasvillisuuteen ja hiilinieluihin.

”Kyse on tärkeästä asiasta ja haluamme näin kantaa kortemme kekoon yhteisen asian puolesta. Kunnilla on käytettävissään aidosti keinoja hiilineutraaliuden edistämiseen ja siksi on tärkeää olla hankkeessa mukana. Hiilineutraaliuden ja ilmastoseikkojen näkökulma pitää saada esiin päätöksenteossa”, sanoo kaupungin tekninen johtaja Jaana Koota.

Lue lisää Hiilineutraali Suomi -sivustolta

metsä kuvattu ilmasta

Tampereen imussa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi?

Tampere ja Pirkanmaa hakevat yhdessä Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Mukana haussa on 20 pirkanmaalaista kuntaa, joihin Akaa kuuluu. Viemme Eurooppaan osaamistamme luonnon ja mehiläistarhauksen maailmoista. Päätöstä odotetaan vuonna 2021.

Lue lisää Tampere kulttuuripääkaupungiksi -hankkeesta Tampereen sivuilla

Valokuitua kansalle

Akaaseen rakennetaan valokuituyhteyksiä asukkaita ja yrityksiä varten. Yhteistyössä Lounean kanssa haluamme mahdollistaa huippunopeat nettiyhteydet ja tv-palvelut alueella. Rakentaminen alkaa kaupungin omista kohteista, ja sen jälkeen mukaan pääsevät kaikki kiinnostuneet.

Kiinnostuitko? Lue lisää Lounean nettisivuilta

nainen puhuu puhelimessa