Liikenneyhteydet - Akaan kaupunki

Liikenneyhteydet

Akaan kaupungin joukkoliikenne perustuu VR:n junaliikenteeseen Tampereen, Helsingin ja Turun suuntiin Toijalan ja Viialan asemilta sekä bussiliikenteeseen Urjalan ja Valkeakosken suuntiin ja kaupungin sisällä Kylmäkoski–Viiala–Toijala.

Junayhteydet

Toijalan rautatieasema on vilkasliikenteinen risteysasema, jossa kohtaavat niin Turun, Tampereen kuin Helsingin suuntaan matkaavat junat, sekä kauko- että lähiliikennejunat.

Viialan seisakkeella pysähtyvät pääradan lähiliikennejunat (M-juna Nokia-Tampere-Toijala ja R-juna Tampere-Riihimäki-Helsinki) 1-2 tunnin välein.

Pysäköinti on maksutonta Viialan asemalla ja Toijalan aseman itäpuolisella pysäköintialueella. Toijalan liityntäpysäköintialue sijaitsee Ryödintien alkupäässä, löydät perille osoitteella Ryödintie 1 tai Ryödintie 3. Toijalan asemarakennuksen edustan pysäköintialueella pysäköinti on maksullista ja se on tarkoitettu maksimissaan 24 tunnin pysäköintiin. Kaksi ensimmäistä tuntia ovat maksuttomia.

Seuraavaksi lähtevät junat:

[Toijala] [Viiala]

Linja-autolla liikkuminen

Akaan seudun bussiliikenne perustuu Valkeakoski–Akaa–Urjala-reittiin (VAU-liikenne), jonka aikataulut on suunniteltu tarjoamaan sujuvat vaihtoyhteydet junille niin Tampereen kuin Helsinginkin suuntiin.

Akaakyyti vie menojesi mukaisesti

Akaakyyti on kutsukyytipalvelu, joka liikennöi asiakkaiden omien reittien ja aikataulujen mukaan Viialan ja Toijalan sekä Kylmäkosken ja Toijalan välillä arkisin noin klo 9–13, kesäaikaan vielä pidempään.