Saavutettavuusseloste - Akaan kaupunki

Saavutettavuusseloste

Akaan kaupungin verkkosivuja koskee Euroopan parlamentin saavutettavuusdirektiivi ja laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Sen tavoitteena on ihmisten yhdenvertaisuus digitaalisessa yhteiskunnassa ja yhdenmukaiset vaatimukset saavutettavuudelle.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Akaan kaupungin verkkosivuja ja on laadittu 15.9.2020. Selostetta on täydennetty 30.10.2020.

Saavutettavuuden tila

Sivujen tavoite on tarjota käyttäjille saavutettava verkkopalvelu. Haluamme kehittää verkkopalvelun käytettävyyttä, ymmärrettävyyttä ja selkeyttä, jotta sivuista on hyötyä kaikenlaisille käyttäjille kaikissa tilanteissa toimintarajoitteista huolimatta.

Akaa.fi täyttää kriittiset  WCAG 2.1 kriteeristön AA-tason vaatimukset.

Sivuston saavutettavuus on arvioitu automaattisen tarkastuksen ja itsearvioiden.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivuston etusivulla on sosiaalisen median syöte, jonka sisältö ei ole kaikilta osin saavutettavuusvaatimusten mukaista.

Aikaa elää/Perustietoa/Organisaatio -sivulla oleva organisaatiokaavio ei täytä saavutettavuusvaatimuksia.

Kirjastojen aikataulut tulevat sivustolle syötteenä ja ovat luettavissa näppäimistöllä, mutta niistä puuttuu aktiivisen valinnan indikaattori. Asiasta on lähetetty huomautus syötteen tietoja ylläpitävälle organisaatiolle.

Pyöräilybarometri on saavutettava yhteenvetonsa osalta.

Kerro meille saavutettavuuspuutteesta

Havaitsitko akaa.fi -sivustolla saavutettavuuspuutteen? Ilmoitathan siitä meille?

Palautteen voi antaa palautelomakkeen kautta, sähköpostitse osoitteeseen akaan.kaupunki(at)akaa.fi tai puhelimitse 03 569 1120.

Valvontaviranomainen

Mikäli et ole tyytyväinen Akaan kaupungilta saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon sisällä kysymyksen lähettämisestä, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000