Kulttuuri ja taide - Akaan kaupunki

Kulttuuri ja taide

Perinteitä ja pirteitä tapahtumia

Moni tuntee Akaasta Pihlgren ja Ritolan tehtaan upeat designtapetit ja Toijalan Veturimuseon punatiiliset pilttuut.

Meillä vaalitaan perinteitä ja samalla luodaan jatkuvasti uutta. Kaupunkihunajaa juhlitaan sadonkorjuuaikaan ja vahva yhdistystoiminta yhteistyössä kulttuuripalveluiden kanssa huoltaa tuhansien hyvinvointia.

Tiesitkö, että Marianne-makeinen on kehitetty Akaan Toijalassa Chymoksen tehtaalla yli 70 vuotta sitten? Siksi vietämme Marianne-päivää elokuussa.

Akaan kulttuuripalvelut

Akaan kulttuuripalvelut ovat kaupungin kulttuuritoiminnan kiintopiste, joka edistää tasapuolisesti kaupungin eri kulttuuritoimijoiden elinvoimaisuutta ja koordinoi sekä tuottaa kaupungin omia tilaisuuksia. Lisäksi kulttuuripalvelut vastaavat osaltaan kaupungin maakunnallisista sekä valtakunnallisista projekteista, hankkeista ja yhteistyökuvioista.

Kulttuuripalveluiden toimisto Kulttuuritalo Laaksolassa  on avoinna ajanvarausperiaatteella. Ole ystävällinen ja varmista etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse Akaan tapahtuma- ja kulttuurikoordinaattori Jarmo Julkuselta, että olemme paikalla sinua varten.

Akaan kulttuurityöryhmä

Akaan kulttuurityöryhmä on kaupungin ja kulttuurijärjestöjen yhteinen toimielin, jonka tehtävänä on kehittää kulttuuritoimintaa ja aktivoida kansalaisjärjestöjä. Kulttuurityöryhmän puheenjohtaja on Mikko Peltoniemi.