5–11-vuotiaiden koronarokotukset alkavat - Akaan kaupunki

5–11-vuotiaiden koronarokotukset alkavat

Valtioneuvoston asetus vapaaehtoisista Covid-19-rokotuksista annetun valtioneuvoston asetuksen 2 ja 3 §:n muuttamisesta astui voimaan 23.12.2021.

Asetukseen lisättiin uutena ryhmänä 5–11-vuotiaat, joten jatkossa koronarokotuksia tarjotaan 5 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille. Akaassa ja Urjalassa kaikkien 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset alkavat ajanvarauksella maanantaina 3.1.2022.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on Biontech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. Perusrokotesarjaan kuuluu kaksi rokotetta, jotka annetaan 6-12 viikon annosvälillä. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Lapsen rokottamiseen tarvitaan huoltajan tai molempien huoltajien suostumus joko kirjallisesti tai suullisesti paikan päällä. Suostumuslomakkeen löydät THL:n sivuilta.

Jos alaikäinen ei kykene itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Huoltajat voivat antaa suostumuksensa koronarokotukselle suullisesti paikan päällä, THL:n lomakkeella tai  omalla lupalapulla, johon on merkitty rokotettavan nimi ja henkilötunnus sekä huoltajien allekirjoitukset ja nimenselvennykset. Lupa tulee ottaa täytettynä mukaan rokotuspisteelle.

Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia.

Näin varaat rokotusajan

Voit varata ajan rokotukseen Klinik24h-asioinnin kautta tai puhelimitse.

Ajanvaraus puhelimitse:

ma-to klo 8-11 ja 12-15 numerosta 040 335 3071

ti-to klo 8-11 ja 12-15 numerosta 040 335 3073

Jos varaat ajan Klinik24h –asioinnin kautta, valitse lomakkeen täyttö toisen puolesta.

Rokotusten suuren kysynnän vuoksi Klinik24h-asiointi on ruuhkautunut, joten emme valitettavasti pysty vastaamaan viestiin kahden vuorokauden kuluessa. Jääthän odottamaan yhteydenottoamme.

Rokotuspaikat

5–11-vuotiaiden rokotuspaikat ovat Toijalan vanhalla terveysasemalla (os. Akaantie 2, 37800 Akaa) ja Urjalan neuvolassa (Sairaalantie 9, 31760 Urjala).

Yleisimmät koronarokotteiden haittavaikutukset lapsilla lieviä ja ohimeneviä

Kertyneen tiedon perusteella yleisimmät haittavaikutukset lapsilla ovat olleet samankaltaisia kuin yli 12-vuotiailla rokotetuilla. Suurin osa haittavaikutuksista on lieviä ja ohimeneviä, esimerkiksi punoitusta ja turvotusta rokotuskohdassa, kuumetta ja päänsärkyä sekä väsymystä, lihassärkyjä ja vilunväristyksiä.

Ottamalla rokotuksen lapsi voi suojata sekä itseään että lähipiiriään koronavirustaudilta ja etenkin sen vakavalta muodolta. Vaikka lapset harvoin sairastuvat vakavaan koronatautiin, sairaalahoitoa vaativa taudinkuva, oireiden pitkittyminen tai jälkitaudit ovat myös lapsilla mahdollisia.