Akaa aloittaa hävikkiruoan myynnin neljästä koulusta - Akaan kaupunki

Akaa aloittaa hävikkiruoan myynnin neljästä koulusta

Akaan kaupungin siivous- ja ruokapalvelut aloittaa hävikkiruoan myynnin syksyllä 2023. Hävikkiruokaa myydään neljästä koulusta: Arvo Ylpön koulusta, Kylmäkosken koulusta, Toijalan yhteiskoulusta ja Viialan yhtenäiskoulusta.

Tavoitteena on, että kouluissa ylijäävää ruokaa myydään kuluttajille sen sijaan, että ruokaa heitetään roskiin. Ruokaa myydään kilohinnalla.

Myynti tapahtuu ResQ-sovelluksen kautta, josta asiakas voi ostaa haluamansa annokset tai tuotteet. Ostokset ovat noudettavissa keittiöiltä. Suunnitelmissa on, että myyntiaika on noin klo 12–15. Tarkat nouto-ohjeet tulevat näkyviin sovellukseen. Noudettaessa näytetään tilauksen kuittia sovelluksesta.

Akaan kaupungin ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Taina Matilaisen mukaan on mahdollista, että myyntipaikkoja tulee ajan myötä lisää.

– Hävikkiruoan ostamista on toivottu meiltä monesta eri suunnasta, joten on hienoa, että nyt tätä päästään kokeilemaan. Muista kunnista on kuulunut hyviä kokemuksia. Katsotaan, miten myynti meillä lähtee käyntiin, Matilainen sanoo.

Matilaisen mukaan hävikkiruoan määrät Akaassa eivät ole suuret, mutta tilanteet vaihtuvat päiväkohtaisesti.

– Jos koulussa on esimerkiksi paljon sairastapauksia, ruokaa voi jäädä enemmän. Jonain päivinä ei välttämättä jää ollenkaan.

ResQ Club -sovellus on vapaasti ladattavissa sovelluskaupasta älypuhelimelle. Sovelluksessa näkyy kartta josta näet ne lähialueesi ruokapaikat, joista on sinä hetkenä saatavilla hävikkiruokaa.

Tiedotamme myynnin alkamisesta, kun se on ajankohtaista.  Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään 11.–17.9.2023.

Lisätietoja:

ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Taina Matilainen, puh. 040 335 3254, taina.matilainen@akaa.fi