Akaa Futsal vie kotikaupunkia maailman kartalle - Akaan kaupunki

Akaa Futsal vie kotikaupunkia maailman kartalle

Akaa Futsal aloittaa Mestarien Liigan pelit lauantaina 28. marraskuuta Tšekeistä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun akaalainen futsaljoukkue pelaa eurokentillä UEFA:n Mestarien liigassa.

Akaa Futsalin puheenjohtaja Tero Kivistön mukaan leijonajoukko odottaa pelimatkaa hyvin valmistautuneena ja intoa täynnä.

–  Fiilikset ovat positiivisen odottavat. Jännitys alkaa nousta juuri sopivasti. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja loukkaantumisista on selvitty, Tero Kivistö kertoo.

Haastajana matkaan

Vastustajana pelipaikalla odottaa sikäläinen kotijoukkue FK Chrudim, joka on Tšekin mestari ja moninkertainen UEFA-osallistuja. Leijonille lähtökohta on suotuisa.

–  Lähdemme matkaan haastajana ja tiedostamme mahdollisuudet. Kun jätämme kentälle parhaan suorituksemme, niin sieltä tullaan voittajana kotiin, sanoo Kivistö.

Koronatilanne tuo pelimatkaan omat vivahteensa esimerkiksi testausten muodossa. Akaalaisjoukkue osallistuu koronatestaukseen ennen lähtöä ja kahdesti pelin jälkeen. Ottelu pelataan ilman tšekkiläistä kotiyleisöä, mikä saattaa koitua akaalaisten eduksi.

Tulevana viikonloppuna ratkeaa, kumpi joukkueista etenee 32 parhaan joukkoon. Sen jälkeen ratkaistaan 16 parasta. Loppupelit pelataan kahdeksan joukkueen kesken todennäköisesti toukokuussa 2021.

Tähtäimessä menestys

Kansainvälisillä areenoilla pelaaminen on akaalaiselle leijonaperheelle pitkän ajan unelma, joka käy nyt toteen.

–  Seuraava rajapyykki on pelikentillä menestyminen. Pelkkä osallistuminen ei ole tavoite, vaan sinne lähdetään voittamaan. Haluamme tehdä suomalaista historiaa ja tiedostamme, että Akaan ja koko Suomen tuki on meidän takana, hallituksen puheenjohtaja Tero Kivistö painottaa.

Yksi joukkueen vankimmista tukijoista ja kannattajista on Akaan kaupunki. Akaa Futsal luovutti kaupunginjohtaja Antti Peltolalle Mestarien liigan pelipaidan juuri ennen eurokentille lähtöä.

–  Akaa Futsalin pääsy eurokentille on todella hieno asia. Futsal on suosittu laji Euroopassa ja muuallakin maailmassa, joten laajentuneet areenat tuovat kaupungille lisää positiivista näkyvyyttä. Akaa Futsalille ja sen taitaville pelaajille tämä on upea mahdollisuus monellakin tavalla. Voimme kaikki akaalaiset olla ylpeitä joukkueestamme ja toki jännityksellä odottaa tulevia pelejä, Antti Peltola sanoo.

Akaa Futsalin ensimmäistä europeliä voi seurata 28.11. verkossa VeikkausTV:n kautta.

Lisätietoja:

Akaa Futsalin puheenjohtaja Tero Kivistö, puh. 050 486 7783
Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335

Kim Lingman saa Antti Peltolalta pelipaidan
Akaa Futsalin pelaaja Kim Lingman (oik.) luovutti kaupunginjohtaja Antti Peltolalle UEFA-pelipaidan.