Akaa ja pääosa Pirkanmaan kunnista jatkavat yhteistä TE-uudistuksen valmistelua Tampereen kanssa - Akaan kaupunki

Akaa ja pääosa Pirkanmaan kunnista jatkavat yhteistä TE-uudistuksen valmistelua Tampereen kanssa

Viisitoista pirkanmaalaista kuntaa, mukaan lukien Akaa, jatkaa yhteisen työllisyysalueen valmistelua. TE-palvelut siirtyvät kuntiin 1.1.2025. Uudistuksen tavoitteina on tuoda palvelut lähelle asiakkaita, rakentaa paikallisten työmarkkinoiden tarpeisiin sopivia palveluja ja vahvistaa kuntien elinvoimaa ja kilpailukykyä.

Tampereen kanssa valmistelua jatkavat Akaa, Virrat, Ylöjärvi, Ruovesi, Juupajoki, Orivesi, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Vesilahti, Urjala, Pälkäne, Kangasala ja Kuhmoinen.

Valmistelutyö perustuu tehdyn palvelustrategian mukaisesti malliin, jossa henkilöstö siirtyisi vastuukunnan eli Tampereen palvelukseen. Vastuukunta tuottaisi kattavat lähipalvelut työllisyysalueen kuntiin yhteisen TE-palvelustrategian mukaisesti.

Pirkanmaan kuntien johdon edustajat käsittelivät TE-valmistelua kokouksessaan 24.8.2023.

”On hienoa, että yhteisessä valmistelussa on vielä mukana näin laaja kuntajoukko. Tampere ja Tampereen kaupunkiseutu muodostavat meille Akaassa luonnollisen työssäkäyntialueen ja kehityksen suunnan. Ratkaisu luo hyvät edellytykset tehokkaalle työllisyyden edistämiselle niin, että työnhakijat saavat nopeasti töitä ja työnantajat osaavaa työvoimaa kuntarajoista riippumatta. Yhteistyö tältä pohjalta avaa myös uusia mahdollisuuksia kaupungin elinkeinopalveluiden ja työllisyysalueen muiden toimijoiden kuten oppilaitosten ja yritysten välisten ekosysteemien kehittämiselle ja hyödyntämiselle”, sanoo Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola.

Valmistelun aikataulu on erittäin tiukka, sillä työ- ja elinkeinoministeriölle tulee toimittaa järjestämisratkaisua koskevat ilmoitukset lokakuun loppuun mennessä. Työllisyysalueratkaisuissa edellytyksenä on 20 000 työvoimapohja sekä yhtenäinen maantieteellinen alue.

Lisätiedot:

Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335, antti.peltola@akaa.fi