Akaan kaupunki kannustaa noudattamaan Pirkanmaan uusia koronasuosituksia – sisäliikuntatilat suljetaan 21.12. saakka - Akaan kaupunki

Akaan kaupunki kannustaa noudattamaan Pirkanmaan uusia koronasuosituksia – sisäliikuntatilat suljetaan 21.12. saakka

Huonontuneen koronatilanteen vuoksi Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on 29.11. linjannut uusia suosituksia kunnille ja kansalaisille.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt linjauksia ja kehottaa kuntalaisia ja paikallisia toimijoita noudattamaan niitä. Linjaukset näkyvät palveluissa seuraavasti:

·  Julkisissa sisätiloissa sekä museoissa ja teattereissa yleisömäärä suositellaan rajattavaksi 2.-21.12. korkeintaan kymmeneen henkilöön. Kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. Myös Akaan kaupungin henkilöstön omat yli 10 hengen tilaisuudet on peruttu 21.12. saakka.

·  Julkisia ja yksityisiä sisäliikuntatiloja suositellaan suljettavaksi 2.-21.12. Akaan kaupungin sisäliikuntatilat, mukaan lukien kuntosalit, suljetaan suosituksen mukaisesti kokonaan 2.-21.12. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

·  Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. asti.

·  Akaan nuorisotilat suljetaan suosituksen mukaisesti 2.-21.12.

·  Akaan kirjastot tarjoavat suosituksen mukaisesti rajattua palvelua vain lainaustoimintaa varten 2.-21.12.

·  Yleiset saunat suositellaan suljettaviksi 2.-21.12.

·  Yksityistilaisuuksissa jatketaan 10 henkilön henkilösuositusta 21.12. asti

·  Kauppakeskuksissa suositellaan suljettaviksi oleskelutilat 21.12. asti

·  Kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen kausi suositellaan päätettäväksi tai siirrettäväksi etäopetukseksi 2.-21.12.

·  Tarpeetonta matkustamista suositellaan vältettäväksi erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin (tällä hetkellä esim. Uusimaa)

Toisen asteen opetus jatkuu Pirkanmaalla lähiopetuksena. Siellä sekä oppilaat että henkilökunta noudattavat aiemman suosituksen mukaisesti kaikkia tartuntojen torjumiseksi annettuja ohjeita ja käyttävät kasvomaskeja.

Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä ja etätyöstä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailuja koskevat rajoitukset pysyvät voimassa. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille edelleen ensisijaisesti lähipalveluina.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta ja tiedottaa muutoksista palveluissa mahdollisimman nopeasti.

Päivitetty 30.11.2020 klo 10.52: lisätty sisäliikuntatilojen sulun alkamisajankohdaksi 2.12.

 

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335
ma.perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270
sivistysjohtaja Tero Kuusisto, puh. 040 335 3377