Akaan kaupunki on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa - Akaan kaupunki

Akaan kaupunki on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Yle järjestää kevään aikana Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tarkoituksena on kannustaa suomalaisia keräämään ympäristöstään miljoona pussillista roskaa kahden kuukauden aikana. Roskapussien määrää merkitään reaaliaikaisesti Ylen Miljoona roskapussia-sivulle päivittyvään laskuriin.

Akaan kaupunki on mukana kampanjassa yhdessä yli sadan suomalaisen kaupungin, kunnan ja järjestön kanssa.

Kampanja-aika

Kampanja on käynnissä 13.4.–14.6.2023. Yle TV1:ssä nähdään suorana lähetyksenä Miljoona roskapussia -starttiohjelma 13.4. klo 20.00–20.30 ja kampanjan päätöslähetys 14.6. klo 20.00–20.30.

Miten voi osallistua?

1) Ota mukaan hanskat ja tyhjä pussi sekä mahdolliset roskapihdit
2) Lähde ulos – yksin tai porukalla
3) Kerää roskia ympäristöstä
4) Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi. Voit viedä roskat julkisiin roskiksiin. Yleisiä isoja säiliöitä löytyy muun muassa Toijalan Sataman kioskilta, Viialan torilta, Toijalan keskusurheilukentältä ja Savolan kentältä.
5) Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Akaan kaupungin kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Laskurisivu aukeaa 13.4.2023.
6) Haasta ystäväsi mukaan! Käytä sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta #miljoonaroskapussia

Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty. Pussi voi olla esim. 25 litran pussi  tai vaikka hedelmäpussi. Pääasia on, että roskia kerätään!

Järjestö tai seura, tule mukaan

Edustatko jotain seuraa tai järjestöä? Lähde mukaan siistimään lähiympäristöäsi. Kaupunki voi pyydettäessä toimittaa roskapusseja ja lainata roskien keruupihtejä yhdistysten järjestämiin tapahtumiin. Yhteyshenkilö on Harri Pouru, harri.pouru@akaa.fi, puh. 040 335 3248.

Kampanja-aikana järjestettävistä roskien keruutapahtumista voidaan ilmoittaa etukäteen kaupungin tapahtumakalenterissa sekä muissa kanavissa.

Kilpailu naapurikuntia vastaan

Samalla lähiympäristön siistimisen yhteydessä voit osallistua kilpailuun. Tule mukaan keräämään roskia ja päihittämään muut Etelä-Pirkanmaan kunnat Valkeakoski, Pälkäne ja Urjala roskapussien määrässä. Kampanjan aikana eniten roskapusseja kerännyt ja YLE:n verkkosivuille merkinnyt kunta saa loppuvuodeksi käyttöön Etelä-Pirkanmaan siistein kunta -tittelin.

Kampanjasta kiinnostuneita järjestötoimijoita pyydetään ilmoittamaan mahdollisista tapahtumista kaupungin tapahtumakalenteriin.

Lue lisää kampanjasta Ylen sivuilta

Lisätietoja antaa: Ossi Kekki, ilmastoasiantuntija, Valkeakoski, Akaa, Urjala & Pälkäne, p. 040 335 6014, ossi.kekki@valkeakoski.fi