Akaan koronatartunnat edelleen kasvussa – kaupungin perusturvatoimi pyytää asukkailta apua - Akaan kaupunki

Akaan koronatartunnat edelleen kasvussa – kaupungin perusturvatoimi pyytää asukkailta apua

Koronatartuntaluvut jatkavat edelleen kasvuaan Akaassa – tällä viikolla tartuntoja on todettu tähän mennessä 16. Tartuntojen jäljitystyö on parhaillaan käynnissä.

Kaupungin perusturvatoimi vetoaa asukkaisiin tässä vaikeassa tilanteessa. Uusien tartuntojen ehkäiseminen on nyt ensiarvoisen tärkeää ja siinä voidaan onnistua yhdessä. Terveydenhuolto on hyvin kuormittunut sekä tartuntojen että niiden jäljitystyön vuoksi ja uhkana on, että kiireettömiä terveyspalveluita joudutaan sulkemaan, jos tilanne pahenee.

Tällä hetkellä korona leviää kaikenikäisten keskuudessa. Oireet ovat hyvin yksilöllisiä eivätkä kaikki sairastuneet pääse helpolla. Perusturvatoimi korostaa, että koronaoireisena pitää jäädä kotiin ja mennä koronatestiin. Kaikkia tartunnan lähteitä ei saada enää jäljitettyä, joten varovaisuutta edellytetään nyt kaikkialla.

Kaikissa kohtaamisissa pitää muistaa käyttää maskia, huolehtia käsihygieniasta ja pitää turvavälit. Rokote suojaa vakavalta koronataudilta, joten rokotteen ottaminen on nyt ehdottoman tärkeä keino suojata itsensä ja muut.

Akaan kaupungin ma. perusturvajohtaja Elina Anttila
Akaan kaupungin johtava ylilääkäri Tiina Määttä