Akaan lukio nousi viidennelle sijalle Pirkanmaan lukiovertailussa - Akaan kaupunki

Akaan lukio nousi viidennelle sijalle Pirkanmaan lukiovertailussa

Akaan lukio on noussut viidennelle sijalle Pirkanmaan lukiovertailussa. Viime vuonna Akaan sijoitus oli kymmenes. Tiedot käyvät ilmi STT:n vuotuisesta selvityksestä.

Valtakunnallisesti tarkasteltuna Akaan lukio kipusi sijalle 45, kun vuonna 2023 sijoitus oli 99. Pienten lukioiden vertailussa Akaan lukio nousi sijalle 30, kun 2023 sijoitus oli 67. Pieniksi lukioiksi lasketaan ne, joissa on 1–50 ylioppilaskirjoituksiin osallistujaa.

Akaan lukion rehtori Juha Alenius on erittäin tyytyväinen saavutukseen.

– Hyvän tuloksen eteen on tehty ahkerasti töitä. Vahvuutemme ovat yksilöllisessä opetuksessa ja opiskelijan tukemisessa. Kiitän opiskelijoita ja opettajia tämän hienon tuloksen saavuttamisesta, Juha Alenius sanoo.

– Olemme todella ylpeitä lukiostamme, jossa opiskelijoille tarjotaan pienestä koosta huolimatta hyvää ja monipuolista opetusta. Lukion olemassaolo on kaupungille tärkeä, ja haluamme tietenkin pyrkiä siihen, että se säilyy myös jatkossa, Akaan kaupungin sivistysjohtaja Hanna-Leena Holmström toteaa.

STT:n lukiovertailussa verrataan ylioppilaskirjoitusten tuloksia opiskelijoiden lähtötasoon eli kolme vuotta sitten lukionsa aloittaneiden peruskoulun päättötodistusten keskiarvoihin. Tulokset näyttävät, miten arvosanat ovat muuttuneet lukion aikana.

Vertailussa on mukana viisi ylioppilaskirjoitusten koetta: äidinkieli, paras pitkä aine sekä kolme muuta parasta ainetta.

Lisätietoja:

Akaan kaupungin sivistysjohtaja Hanna-Leena Holmström, puh. 040 335 3377, hanna-leena.holmstrom@akaa.fi

Akaan lukion rehtori Juha Alenius, puh. 040 335 3302, juha.alenius@edu.akaa.fi