Akaan Vuoden Kuhnuriksi Akaa-Volley, Kuningattareksi Kylmäkosken hävikkiruokarinki - Akaan kaupunki

Akaan Vuoden Kuhnuriksi Akaa-Volley, Kuningattareksi Kylmäkosken hävikkiruokarinki

Akaan Hunajatorilla jaettiin jälleen tunnustukset vuoden aikana ansioituneille paikallisille toimijoille.

Vuoden Kuhnurina palkittiin lentopallon mestaruusliigan joukkue Akaa-Volley. Perusteluissa mainittiin joukkueen aikaansaama yhteisöllisyyden huuma, joka on yhdistänyt ihmisiä kaupungissa. Akaa Areenalla pelattavat ottelut ovat nousseet valtakunnallisesti tunnetuksi ilmiöksi, josta puhutaan turuilla ja toreilla. Raati nosti esille joukkueen koko taustayhteisön, jolla on tärkeä rooli toiminnan ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

Hävikkiruokaa sitä tarvitseville

Vuoden Kuningattaren tunnustus annettiin Kylmäkosken hävikkiruokaringille, joka aloitti toimintansa vuonna 2022. Vapaaehtoisten joukko organisoi paikallisten ruokakauppojen hävikkiruoan jakelua sitä tarvitseville. Hävikkiruokarinki on ollut ajan hermolla aloittaessaan ruoanjakelun, sillä hävikkiruoan pelastaminen on tärkeä ympäristöteko ja suuntaus, jota kohti muidenkin tulee mennä. Vaikka yhteisön taival on vasta alussa, rinki haluttiin palkita esimerkillisestä toiminnastaan.

Perinteiseen tapaan kuntalaiset saivat antaa ehdotuksensa tunnustuksen saajiksi. Valinnat teki Akaan kaupungin ja kansalaistoiminnan edustajista koostunut raati.

Palkitseminen tapahtui Akaan Hunajatorilla lauantaina 19. elokuuta.

Lisätietoja: viestintäasiantuntija Sini Kantola, puh. 040 335 3205, sini.kantola@akaa.fi

Viisi ihmistä seisoo ja katsoo kameraan.
Akaa-Volleysta palkinnon vastaanottivat Panu Pitkänen (vas.) ja Torsti Mahlanen, Kylmäkosken hävikkiruokaringistä Päivi Välimäki, Timo Välimäki ja Katja Frilind.