AstraZenecan koronarokotteen käyttöä jatketaan 65 vuotta täyttäneillä - Akaan kaupunki

AstraZenecan koronarokotteen käyttöä jatketaan 65 vuotta täyttäneillä

Tällä hetkellä 65 vuotta täyttäneille on käytössä Astra Zenecan Vaxzevria-rokotevalmiste, Modernan Covid-19 –rokote ja BioNTech-Pfizerin Comirnaty. Käytettävää rokotetta ei voi valita.

Riskiryhmään 1 ja 2 kuuluville 18-64-vuotiaille rokotteet ovat Modernan Covid-19 –rokote ja BioNTech-Pfizerin Comirnaty ja 16 – 17 –vuotiaille BioNTech-Pfizerin Comirnaty.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päättänyt, että koronarokotuksia AstraZenecan rokotteella voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneillä.

”65 vuotta täyttäneillä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada rokotuksen jälkeen hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä, joiden mahdollista yhteyttä AstraZenecan koronarokotteeseen edelleen selvitetään. Tämän ikäryhmän rokotuksia voidaan siis jatkaa normaalisti, toteaa THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.

Varovaisuusperiaatteen vuoksi AstraZenecan rokotetta ei kuitenkaan anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT).

”Vakavan koronavirustaudin riski kasvaa iän myötä merkittävästi, ja koronarokotukset tarjoavat tehokasta suojaa sitä vastaan.” -THL

AstraZenecan rokotteesta THL:n sivuilla

Koronarokotteista THL:n sivuilla