AstraZenecan koronarokotteen käyttöä jatketaan 65 vuotta täyttäneillä - Akaan kaupunki

AstraZenecan koronarokotteen käyttöä jatketaan 65 vuotta täyttäneillä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päättänyt, että koronarokotuksia AstraZenecan rokotteella voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneillä maanantaista 29.3. alkaen. Haittavaikutusten mahdollisuutta nuoremmilla selvitetään edelleen.

–  65 vuotta täyttäneillä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada rokotuksen jälkeen hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä, joiden mahdollista yhteyttä AstraZenecan koronarokotteeseen parhaillaan selvitetään. Tämän ikäryhmän rokotuksia voidaan siis jatkaa normaalisti, toteaa THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.

– Vakavan koronavirustaudin riski kasvaa iän myötä merkittävästi, ja koronarokotukset tarjoavat tehokasta suojaa sitä vastaan.

Myös THL:n nimittämä Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR totesi tiistaina, että AstraZenecan rokotteen käytön jatkaminen 65 vuotta täyttäneillä on lääketieteellisesti perusteltua.

Alle 65-vuotiaiden koronarokotuksia AstraZenecan rokotteella jatketaan aikaisintaan pääsiäisen jälkeen. Rokotusten pääpaino on tällä hetkellä ikääntyneiden eli yli 70-vuotiaiden rokottamisessa.

Akaan terveyskeskuksessa viikolle 13 sovitut rokotuspäivät, joissa rokotetaan AstraZenecan rokotteella, säilyvät ennallaan ja ainoastaan sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien alle 65-vuotiaiden ajat tullaan perumaan. Rokotettava tai hänen lääkärinsä eivät voi valita tiettyä rokotevalmistetta.

Lue uutinen THL:n sivuilla