Harrastus- ja virkistystiloja esitetään avattaviksi Pirkanmaallakin - Akaan kaupunki

Harrastus- ja virkistystiloja esitetään avattaviksi Pirkanmaallakin

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedotti tänään, että koronaepidemian huipussa on nähtävissä tasaantumista myös Pirkanmaalla. Rajoituksia ryhdytään purkamaan vähitellen.

Pandemiaohjausryhmä on esittänyt aluehallintovirastolle, että harrastus- ja virkistystilojen sulkua koskevaa tartuntatautilain 58g -pykälää ei jatketa 5.2.2022 alkaen. Lasten ja nuorten urheilukilpailut voivat pandemiaohjausryhmän linjauksella jatkua heti.

Pandemiaohjausryhmä on niin ikään esittänyt aluehallintovirastolle, että 5.2. alkaen sisätiloissa voitaisiin järjestää matalan riskin yleisötilaisuuksia, joissa osallistujilla on istumapaikka. Käyttöön voitaisiin ottaa vain puolet suurimmasta istumapaikkamäärästä. Korkean riskin yleisötapahtumia sisätiloissa seisomapaikoilla ei voisi edelleenkään järjestää seuraavan kahden viikon aikana.

Tartuntatautilain mukaisen 58d-pykälän mukaisia turvatoimia jatketaan edelleen. Yksityistilaisuuksissa suositellaan enintään 10 hengen kokoontumista.

Maskien käyttö entistä tärkeämpää

Pandemiaohjausryhmän mukaan maskien käyttö on nyt entistäkin tärkeämpää, kun tapahtumia taas ryhdytään järjestämään. Ohjausryhmä toivoo, että yleisötilaisuuksissa käytetään kasvomaskia ja tapahtuman järjestäjä valvoo maskin käyttöä aktiivisesti.

Vahva maskisuositus jatkuu Pirkanmaalla kaikissa julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä. Koulujenkaan maskisuositukseen ei tule muutoksia. Työpaikoilla suositellaan edelleen etätyötä.

Akaan kaupunki noudattaa Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän linjauksia ja suosituksia. Seuraamme tilannetta aktiivisesti.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335
ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270
vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377