Hunajahulinoiden 10-vuotisjuhlavuosi tarjosi jokaiselle jotakin - Akaan kaupunki

Hunajahulinoiden 10-vuotisjuhlavuosi tarjosi jokaiselle jotakin

Pirkanmaalla Akaassa juhlittiin elokuussa 10. Hunajahulinoita. Makea sadonkorjuuviikko 19. –26.8.2023 keräsi kaikkiaan noin 4000 henkeä erilaisten tapahtumien pariin. Tarjolla oli jokaiselle jotakin: perinteinen Hunajatori ja Läheltä lähtee! -lähiruokakierros saivat tänä vuonna rinnalleen muun muassa Akaa-bussikierroksen ja Palkinpään puutarhan järjestämän kukkakimppukurssin. Viikko huipentui Viialan Luttusissa vietettyihin Venetsialaisiin.

Juhlinnan keskiössä oli hunaja, jota oli saatavilla niin torilta kuin suoraan tarhoiltakin. Hunajatori-tapahtumassa yleisö sai äänestää mielestään parasta hunajaa myyntialueelle saapuneiden yhdeksän tuottajan joukosta. Ääniä annettiin 160, ja voittajaksi julistettiin Hunaja Hetki. Yrityksellä on mehiläispesiä Hämeen järviylänköalueella, Urjalassa, Tammelassa, Forssassa, Valkeakoskella, Akaassa, Iittalassa ja Jalasjärvellä. Hyväntuulisessa toritapahtumassa arvottiin myös perinteinen Hunajafillari, nähtiin lapsille suunnattu Mehiläisen hunajaseikkailu –esitys ja kuultiin Suomisoulin klassikoita Sami Saaren tulkitsemana. Vuoden Kuhnurina palkittiin Akaa-Volley ja Vuoden Kuningattarena Kylmäkosken hävikkiruokarinki.

Läheltä lähtee! –lähiruokapäivänä lauantaina 26. elokuuta neljä akaalaista tilaa avasi ovensa yleisölle. Kaikissa kohteissa vieraili mukavasti väkeä ostoksilla ja tutustumassa tilojen toimintaan.

Akaa julistautui Suomen hunajapääkaupungiksi vuonna 2014. Kaupunki on tehnyt yli 10 vuoden ajan pitkäjänteistä työtä suunnitelmallisen kaupunkitarhauksen eteen. Mehiläispölytys kattaa koko Akaan alueen.

Tavataan Hunajahulinoilla jälleen ensi vuonna!