Hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluiden uuden toimipisteen avajaisia vietetään 17.–21.4.2023 - Akaan kaupunki

Hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluiden uuden toimipisteen avajaisia vietetään 17.–21.4.2023

Meille kaikille akaalaisille tärkeitä palveluita tuottavat hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut ovat muuttaneet uusiin tiloihin osoitteeseen Sampolantie 5. Aiemmin keskenään osin eri osoitteissa toimineet palvelut ovat nyt saavutettavissa saman katon alta. Tätä uudistusta juhlistetaan riehakkaiden avajaisten merkeissä 17.–21.4.2023.

Lisäksi torstain päätapahtumassa julkistetaan toimipisteen uusi nimi, joka on valittu nimikilpailun perusteella. Parasta on, että tapahtumaviikko on kaikille avoin sekä ilmainen.

Aktiviteetteja ja uuden nimen julkistus

Avajaisviikon aikana luvassa on kivaa tekemistä jokaiseen makuun. Ohjelmassa on esimerkiksi matalan kynnyksen kuminauhajumppa, mukaansa tempaavia työpajoja sekä mielenkiintoisia puheita ja esityksiä.

Avajaisviikon päätapahtuma on torstaina, jolloin kuulemme Akaan kaupunginjohtajan ja Valkeakoski-opiston rehtorin puheet. Torstaina päätapahtumassa on tarjolla kakkua. Päätapahtuman yleistä viihtyvyyttä kohottaa entisestään musisoinnilla nuori lahjakkuus Pyry Joki. Lisäksi akaalaisten nuorten taideteoksia on esillä koko avajaisviikon ajan.

Katso avajaisten tarkempi ohjelma kaupungin tapahtumakalenterista

Uutta nimeä ei ole valittu syyttä suotta – nuorisosihteeri Sari Laaki mainitsee, että hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluiden uutta toimitilaa on kutsuttu aiemmin Tietotaloksi. Nimi juontaa juurensa kiinteistön aiemmasta käyttötarkoituksesta. Uuden nimen valitsemisen syynä on se, ettei vanha nimi kuvasta enää rakennuksen nykyistä toimintaa.

Punainen tiilirakennus, joka sijaitsee järven rannalla.
Hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluiden uusi toimipiste sijaitsee Nahkialanjärven rannalla.

Myös nuorisotilalle uusi nimi

Nuoret ovat kuntamme tulevaisuus. Oletko itse nuori ja haluat tietää mitä palveluita oma kotikuntasi tuottaa sinulle? Vai oletko vanhempi ja olet kiinnostunut siitä miten nuori aikaansa viettää? Ota kaverit tai vaikka koko perhe mukaan.

Avajaisviikko on erinomainen tilaisuus tulla tutustumaan Akaan nuorisopalveluihin. Voit esimerkiksi tulla katsomaan miltä uusi nuorisotila näyttää. Nuorisovaltuusto on järjestänyt myös nuorisotilojen nimestä nimikilpailun ja uusi nimi julkaistaan maanantaina nuorisovaltuuston yleisessä kokouksessa. Paikalla on myös etsivän nuorisotyön edustajat, sekä monialaista matalankynnyksen ohjauspalvelua tuottavan Ohjaamon väki.

Akaan liikuntapalvelut tuottaa monenlaisia liikuntapalveluita kaikille eri ikäryhmille, vauvasta vaariin. Tiistaina liikunnan päivänä voit esimerkiksi osallistua ohjatulle sauvakävelylle Nahkialanjärven ympäri. Liikunnallista ohjelmaa on koko perheelle. Liikunnan päivänä järjestetään myös tietovisa.

Valkeakoski-opisto vahvasti esillä

Avajaisviikon keskiviikko on Valkeakoski-opiston päivä. Tiesitkö, että Valkeakoski-opisto tuottaa Akaassa vuosittain yli 5000 tuntia erilaisia kursseja? Hyödynnä avoimet ovet ja tule tutustumaan tarjontaan ja ottamaan selvää, milloin seuraavat mielenkiintoiset kurssit alkavat.

Kello 17:30 alkavassa Onnellisuuden tekijät –luennossa paneudutaan erittäin ajankohtaiseen aiheeseen, eli siihen kuinka Suomi on valittu useita vuosia peräkkäin maailman onnellisimmaksi maaksi. Luennon yhteydessä on kahvitarjoilu. Valkeakoski-opiston toimitiloissa pääset lisäksi ihastelemaan esille laitettuja virkkauskurssilaisten töitä.