Jarmo Julkunen on uusi tapahtuma- ja kulttuurikoordinaattori - Akaan kaupunki

Jarmo Julkunen on uusi tapahtuma- ja kulttuurikoordinaattori

Jarmo Julkunen aloitti työssään Akaan kaupungin tapahtuma- ja kulttuurikoordinaattorina tammikuun alussa. Julkunen kertoo, että sisäänajo uuteen tehtävään on sujunut hyvillä fiiliksillä.

– Minulla on selkeä vastuualue, jonka parissa työskentelen. On syntynyt vaikutelma, että Akaassa ollaan nopeita ja ketteriä eri toimijoiden kesken. Toki vie aikansa, että tutustun ihmisiin ja löydän työparin kuhunkin projektiin, Julkunen kuvailee ensitunnelmiaan.

Kulttuuria kaikille

Tapahtuma- ja kulttuurikoordinaattori toivoo Akaan kulttuuritoimijoiden kesken hyvää vuorovaikutusta. Yhdessä tekemällä kaupunkiin voidaan luoda kulttuuria ja tapahtumia kaikille kohderyhmille.

– Kulttuuripalveluiden tavoitteena on tukea toimijoita kaikin käytössä olevin keinoin. Toisaalta kulttuuripalvelut pitää nähdä isona kokonaisuutena, jonka tavoitteena on edistää kulttuurin monimuotoisuuden toteutumista kaikille kohderyhmille. Pitää pystyä tunnistamaan, mitkä ryhmät jäävät nyt paitsioon kulttuurista, hän pohtii.

– Yksi ihminen ei voi tuottaa kaikkia tapahtumia, mutta olemme mukana auttamassa toimijoita, kun siihen on tarve. Jos toimijoilla on hyviä ideoita ja intoa tehdä, kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.

Taiteen ja kulttuurin moniosaaja

Julkusen työpiste sijaitsee Kulttuuritalo Laaksolassa.

– Tila on hyvä, junalla pääsee ihan viereen ja täällä on kätevä järjestää tapaamisia. Ihan aina en ole paikalla, joten tulosta on hyvä sopia etukäteen. Pyrin palaamaan kaikkiin yhteydenottoihin saman päivän aikana, Jarmo Julkunen kertoo.

Kulttuurituottajan ammatin lisäksi Julkunen on toiselta ammatiltaan muusikko, joka on konsertoinut ympäri maailmaa. Lisäksi hän on työskennellyt läänintaiteilijana, tuottanut musiikkifestivaaleja, toiminut festivaalien taiteellisena johtajana ja levyttänyt useita albumeita. Vuosina 2000–2012 Julkunen oli kehittämässä musiikkiteatteri Kapsäkkiä ja hänen sinne säveltämiä teoksiaan on kantaesitetty muun muassa Helsingin juhlaviikoilla ja Helsingin kaupunginteatterissa.

Mies seisoo toimiston ovella ja katsoo kameraan.