Kaavoituksen työtilanne ruuhkautunut - Akaan kaupunki

Kaavoituksen työtilanne ruuhkautunut

Akaan kaupungin kaavoitus on ruuhkautunut, sillä kaavoituksessa työskentelee tällä hetkellä va. kaupunkikehitysjohtajan lisäksi vain yksi kaavasuunnittelija. Suunnitteluavustajan toimen hakuaika on parhaillaan menossa, eikä toimessa ole hetkellisesti nyt sijaista.

Hankkeita käynnissä aiempaa enemmän

Akaan kaupunki kehittyy nopeasti ja hankkeita on vireillä paljon. Asemakaavoja, asemakaavamuutoksia ja uusia kaavoituspyyntöjä on huomattavasti aikaisempia vuosia suurempi määrä nyt käsittelyssä. Ne on kuvattu kaupunginhallituksen 2.2.2021 § 26 hyväksymässä ja helmikuussa nähtäville asetettavassa kaavoituskatsauksessa vuodelle 2021.  Kaavojen aikatauluista tullaan laatimaan kaavoitusohjelma kuluvan vuoden 2021 aikana.

Käsittelyajoissa viivettä

Kaavasuunnittelija käsittelee myös poikkeamislupa- ja suunnittelutarveratkaisuhakemukset ja hoitaa niihin liittyvää neuvontaa. Näin ollen myös lupien käsitteleminen, ja hankkeiden eteneminen kestää nyt tavallista kauemmin. Poikkeamislupia ja suunnittelutarveratkaisuhakemuksia on jonossa, joten näillä resursseilla käsittelyaika on useamman kuukauden, arviolta noin 4 – 6kk. Kaavoitukseen liittyvissä neuvontapyynnöissä pyydetään myös kärsivällisyyttä, sillä vastaus saattaa kestää normaalia pidempään.

Pahoittelemme tilanteesta johtuvaa ylimääräistä vaivaa, ja toivomme väliaikaisen ruuhkautuneen työtilanteemme ymmärtämistä.

Lisätiedot:

va. kaupunkikehitysjohtaja Jari Jokinen, jari.jokinen@akaa.fi

kaavasuunnittelija Niina Järvinen, niina.jarvinen@akaa.fi