Kasvomaskit käyttöön koko peruskouluun - Akaan kaupunki

Kasvomaskit käyttöön koko peruskouluun

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedotti tiistaina, että koronan ilmaantuvuus on edelleen kasvussa Pirkanmaalla. Vallitsevassa epidemiatilanteessa tartunnanjäljityksessä ei ole enää mahdollista hallita tartuntaketjuja. Tartuntojen lähteistä saadaan selville varmuudella enää vain kymmenisen prosenttia. Pirkanmaan tartuntatautilääkärit käsittelevät jäljitystyön linjauksia keskiviikkona.

Ohjausryhmä suositteli, että kirurgisia kasvomaskeja käytetään kaikilla peruskoulun luokka-asteilla 1. luokasta lähtien ja edelleen toisella asteella koulun sisätiloissa ja koulukuljetuksissa.

Pirkanmaalla on jo käytössä pääosa sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeessä 11.1. suositelluista toimenpiteistä. Aluehallintoviraston rajoitukset tilojen käytöstä ovat voimassa 8.-21.1.2022. Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta ja nuorisotilojen ohjattu toiminta voivat jatkua mutta urheilulajien kilpailutoimintaa ei suositella tammikuun aikana. Harrastuksissa suositellaan toimintaa pienryhmissä. Akaan kaupungin järjestämä lasten ja nuorten harrastus- ja kerhotoiminta käynnistetään mahdollisimman pian.

Pandemiaohjausryhmä suosittelee myös yksityistilaisuuksien rajaamista korkeintaan kymmeneen henkilöön.

Akaan kaupunki noudattaa alueellisen pandemiaohjausryhmän linjauksia ja suosituksia.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335
ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270
vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377