Katja Väisänen aloitti kotihoidon palveluesimiehenä - Akaan kaupunki

Katja Väisänen aloitti kotihoidon palveluesimiehenä

Akaan kotihoidon uusi palveluesimies on 40-vuotias Katja Väisänen. Uusi tehtävä on Väisäselle mieluisa: hän on työskennellyt Akaan kotihoidossa sairaanhoitajan tehtävässä kahdeksan vuotta ja lisäksi ryhmävastaavana kotihoidossa neljä vuotta.

– Ikäihmisten palveluiden kehittäminen on erityisen lähellä sydäntäni. Akaassa on tehty paljon hyviä ratkaisuja kotihoidon kehittämisessä, mutta tarve kehittämiselle jatkuu. Henkilöstö kotihoidossa on osaavaa ja itseohjautuvaa, maaliskuussa uudessa pestissä aloittanut Väisänen kertoo.

Akaassa ja Urjalassa on Väisäsen mukaan panostettu asiakkaiden kuntouttamiseen ja ennaltaehkäisyyn. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä on alueelle perustettu kotiutustiimi, joka auttaa asiakasta palaamaan sairaalasta kotiin.

Asiakasohjaus puolestaan toimii ensikontaktina yhden numeron taktiikalla, kun ikäihminen alkaa tarvita ulkopuolista apua.

– Meillä on otettu käyttöön valtakunnallinen RAI-arviointimittaristo, joka auttaa palveluiden yksilöllisessä suunnittelussa ja kohdentamisessa. RAI-järjestelmä perustuu kansainvälisiin standardeihin ja se edistää asiakkaiden yhdenvertaisuutta. Tiedolla johtaminen on tärkeää asiakaspalvelussa ja toiminnan kehittämisessä.

Jatkossa Akaan tavoitteena on muun muassa kehittää etähoivaa ja yöhoitoa osana maakunnallista Pirsote-hanketta. Vanhuspalveluissa henkilöstöstä alkaa olla kilpailua, minkä vuoksi on tärkeää kehittää työpaikan työhyvinvointia ja vetovoimaa.

Valmentavaa johtamista

Akaan kotihoidossa Väisäsen alaisuudessa on 54 vakanssia. Asiakkaita on 250-300. Uuden palveluesimiehen mielestä siinä on etunsa, että hän tuntee henkilöstön hyvin ja toiminta-alue on valmiiksi tuttu.

– Työkaverit ovat tukeneet muutoksessa ja antaneet rohkaisevaa palautetta. Tietysti uusi rooli tuo lisää vastuuta henkilöstöjohtamisen, talouden ja toiminnan kokonaisvaltaisen kehittämisen saralla. Tyylini johtaa on valmentava ja uutena esimiehenä yritän olla mahdollisimman paljon läsnä. Opettelen uutta suurella innolla, hän hymyilee.

Väisänen on suorittanut sosiaali- ja terveysalan johtamisen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Hän valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2020. Koti löytyy Lempäälästä.

– Perheeseeni kuuluu puoliso ja lapset iältään 14, 16 ja 18 vuotta. Vapaa-ajalla nautin liikunnasta, luonnossa liikkumisesta ja lukemisesta. Harrastan myös karatea, mikä tosin on nyt tauolla vallitsevan tilanteen vuoksi, Katja Väisänen kertoo.

Urjalan alueen kotihoidon palveluesimiehenä jatkaa entiseen tapaan Merja Niekka.

 

nainen istuu pöydän ääressä