Kaupunki ei hyväksy Jatke Pirkanmaan sovintoesitystä Akaa Areenan katsomoasiassa - Akaan kaupunki

Kaupunki ei hyväksy Jatke Pirkanmaan sovintoesitystä Akaa Areenan katsomoasiassa

Akaan kaupunginhallitus on 7.2.2023 käsitellyt Jatke Pirkanmaa Oy:n sovintoesitystä Akaa Areenan katsomoasiassa ja päättänyt, että Akaan kaupunki ei hyväksy sovintoesitystä. Katsomoratkaisu on riidanalainen asia urakassa ja kaupunki on yrittänyt neuvotteluilla saada aikaan ratkaisua Jatke Pirkanmaa Oy:n kanssa.

Kaupunki katsoo, että Jatke Pirkanmaa Oy:n urakassa toimittama katsomoratkaisu ei ole ollut tarjouspyynnön mukainen. Katsomoratkaisu on aiheuttanut merkittävää toiminnallista haittaa sekä huomattavia välillisiä kustannuksia.

Akaan kaupunki pidättää oikeuden vaatia Jatke Pirkanmaa Oy:ltä vahingonkorvausta kaikesta kaupungille aiheutuneesta vahingosta mukaan lukien jo aiheutuneet ylimääräiset kustannukset.

Lisäksi Akaan kaupunki pidättäytyy maksamasta kahta Jatke Pirkanmaa Oy:n toimittamaa maksuerää, joiden kokonaissumma on 753 672,65 euroa. Akaan kaupunki käynnistää erillisen kilpailutuksen uuden siirtokatsomon saamiseksi Akaa Areenalle. Hankinta toteutetaan urakoitsijan kustannuksella maksueristä, jotka kaupunki pidättäytyy maksamasta.

Lisätietoja:

tekninen johtaja Jaana Koota, puh. 040 335 3517

rakennuttamispäällikkö Kimmo Seppälä, puh. 040 335 3685