Kevätlukukausi käynnistyy Akaan kouluissa lähiopetuksena 10.1.2022 - Akaan kaupunki

Kevätlukukausi käynnistyy Akaan kouluissa lähiopetuksena 10.1.2022

Akaan esi- ja perusopetuksessa sekä lukiossa kevätlukukausi aloitetaan 10.1.2022 lähiopetuksena omalla koululla. Opetuksen järjestämisessä noudatetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen, THL:n, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston, Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän sekä Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmän päätöksiä, linjauksia ja suosituksia.

Koronaepidemian leviämisen estämiseksi kouluissa noudatetaan edelleen varotoimia ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, riittävistä turvaväleistä ja maskien käytöstä. Välituntien ja ruokailujen porrastamista jatketaan.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelevat maskin käyttöä koulujen sisätiloissa neljännen luokan ja sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille sekä opiskelijoille. Maskin ja sen käyttöön liittyvän tarkemman ohjeistuksen oppilas saa koulussa. Maskien käyttöä suositellaan myös koulumatkoilla joukkoliikenteessä, takseissa ja saattoliikenteessä.

Maan hallituksen koronaministerityöryhmä on 7.1.2022 tiedottanut, että koulujen ja oppilaitosten terveysturvallisuutta tulee parantaa vauhdittamalla lasten ja nuorten rokotuksia ja lisäämällä kotitestaamista. Testausta suositellaan tehtäväksi kahdesti viikossa perusasteen ja toisen asteen oppilaille. FFP2-kasvomaskien käyttöä suositellaan laajennettavaksi. THL ja Työterveyslaitos antavat tarkemmat ohjeet viikolla 2. Tiedotamme koululaisten kotitestaamisesta ja uusista maskinkäyttösuosituksista, kun saamme niistä lisää tietoa.

Opetuksen järjestämisestä päättävät kunnat ja paikalliset terveysviranomaiset. Akaassa seurataan tarkoin epidemiatilannetta ja mikäli epidemiatilanne vaatii muutoksia opetuksen järjestämiseen, tästä tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335
ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270
vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377