Musiikki harrastuksena - Akaan kaupunki

Me soitetaan musiikkiopistossa!

Musiikkiharrastus voi alkaa jo vauvana muskarissa ja jatkua siitä musiikkiopiston puolelle. Myös aikuisena voit aloittaa musiikkiharrastuksen. Harrastus voi kulkea mukana koko elämän.

Valkeakosken musiikki- ja tanssiopistossa tähän kaikkeen on mahdollisuus. Ensin aloitetaan varhaisiän musiikinopetus muskarissa. Siitä siirrytään sujuvasti musiikkiopiston puolelle. Aikuisena harrastus jatkuu Avoimella Osastolla. Musiikinopiskelun matkaan voi hypätä mukaan myös minkä ikäisenä tahansa. Opisto tarjoaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta musiikissa Akaassa. Tervetuloa soittamaan!

 

Varhaisiän musiikinopetus

lasten värikäs ksylofoniVarhaisiän musiikinopetus (muskari) on 0-6 -vuotiaille lapsille tarkoitettua tavoitteellista opetusta. Opetus on osallisuutta tukevaa sekä jokaisen ryhmän ikä- ja kehityskauden huomioivaa. Muskarin tavoitteena on

  • tarjota lapselle onnistumisen ja ilon kokemuksia
  • opettaa musiikillisia valmiuksia ja taitoja
  • kehittää itseilmaisua ja luovuutta
  • tukea yksilöllistä sekä sosiaalista kasvua ja kehitystä turvallisessa pienryhmässä

Opetuksen työtavat ovat laulaminen, soittaminen, kuunteleminen, liikkuminen, rytmiikka sekä erilaiset luovat toimintatavat (improvisointi, taideintegraatio, sadutus jne.).

Opetuspaikka on Arvo Ylpön koululla. Opettajana on Hanna Hakomäki.

Lue lisää muskariryhmistä ja ryhmien aikataulusta.

 

Soitinopinnot

KlarinetinsoittajaMusiikkiopiston soitinopintoihin otetaan oppilaat ilmoittautumisjärjestyksessä ilman pääsykoetta vapaille oppilaspaikoille. Opintojen alussa opetusta on kahtena päivänä viikossa, ryhmä- ja yksilöopetusta. Opintojen edetessä on mahdollisuus osallistua monenlaiseen yhteissoittoon orkestereissa, kamarimusiikkikokoonpanoissa ja bändeissä.

Akaassa opetettavat soittimet: piano, viulu, alttoviulu, harmonikka, huilu, nokkahuilu, klarinetti, käyrätorvi, trumpetti, kantele, kitara, basso, laulu, lyömäsoittimet ja matalat vasket. Muita soittimia voi opiskella musiikkiopiston päätoimipaikassa Valkeakoskella.

Opetuspaikat: Arvo Ylpön koulu, Viialan kirjasto sekä Viialan yhtenäiskoulu

Lue lisää soitinopinnoista.

 

Avoin Osasto

PasuunansoittajaAvoimen Osaston opetus on ennen kaikkea aikuisille suunnattua omakustanteista opetusta. Tarjoamme erimittaisia paketteja yksilö- ja pariopetuksena. Paketin voit aloittaa missä vaiheessa tahansa lukuvuotta. Opetukseen kuuluu viikoittainen 30 minuutin mittainen soittotunti, joka voidaan toteuttaa joustavasti säännöllisesti joko viikoittain tai vaihtelevasti opettajan kanssa sopien. Soittotunnin pituutta voi myös vaihdella joustavasti.

Kahden kerran tutustumispaketti on mukava lahja ystävälle, joka on aina halunnut kokeilla jotakin soitinta.

Lue tästä Avoimen Osaston paketeista ja hinnoista.

Kohteen tiedot

Toimipisteet

Arvo Ylpön koulu
Sontulantie 6
37800 Akaa

Viialan kirjasto Vilkku
Solmukatu 3
37830 Akaa

Viialan yhtenäiskoulu
Turuntie 1-3
37830 Akaa

Musiikki-ja tanssiopiston toimisto
Kauppilankatu 2
37600 Valkeakoski
p. 040 335 7032
musiikkiopisto@valkeakoski.fi

Rehtori Hannele Piippo-Fair
p. 040 335 7039
hannele.piippo-fair@valkeakoski.fi

Etkö löytänyt etsimääsi?