Koronan ilmaantuvuus nousussa myös Akaassa – hengitystieoireisena tulee jäädä kotiin - Akaan kaupunki

Koronan ilmaantuvuus nousussa myös Akaassa – hengitystieoireisena tulee jäädä kotiin

Koronan ilmaantuvuusluvut ovat lähteneet nousuun myös Akaassa. Esimerkiksi Viialan yhtenäiskoululla on todettu koronatartuntoja tällä viikolla. Altistuneet on kontaktoitu.

Epidemian hillitsemiseksi Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä muistuttaa, että lievissäkin infektio-oireissa tulee pysyä kotona.

Pirkanmaalla on voimassa yleinen maskisuositus. Maskinkäyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä yleisissä sisätiloissa, joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Maskia suositellaan myös koronatestiin hakeutuvilla henkilöillä matkalla näytteenottoon ja ennen negatiivista testitulosta kodin ulkopuolella liikkuessa. Ulkotiloissa kasvomaskin käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia, joissa liikkuminen vaikeutuu.

Ajanvarauksettomat koronarokotuspäivät 1.12. ja 8.12.

Kolmansia koronarokotuksia annetaan kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 12-59 -vuotiaille. Neuvolapalvelut järjestää ajanvarauksettomat koronarokotuspäivät 1.12. Kylmäkosken apteekilla ja 8.12. Viialan S-Marketilla. Ajanvarauksettomina rokotuspäivinä voi tulla ottamaan ensimmäisen, toisen tai kolmannen rokotteen.

Akaan kaupungilla on palattu vahvaan etätyösuositukseen. Maskinkäyttöä suositellaan työpaikan kaikissa kohtaamisissa.

Kaupungin itsenäisyyspäivänjuhla on päätetty perua koronatilanteen vuoksi. Vuoden kulttuuri-, urheilu-, ja yrittäjäpalkintojen jakotilaisuus striimataan netissä. Myös lukion ylioppilasjuhla järjestetään pienimuotoisesti.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335
ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270
vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377