Koronatartunnat laskussa Pirkanmaalla ja myös Akaassa - Akaan kaupunki

Koronatartunnat laskussa Pirkanmaalla ja myös Akaassa

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedotti eilen, että koronatartunnat ovat kääntyneet laskuun vaikka sairaanhoitopiirin alue onkin edelleen leviämisvaiheessa. Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 123 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta. Positiivisten testitulosten osuus Fimlabin koronatesteistä on niin ikään laskussa. Se oli kuluneelta viikolta 2,1 prosenttia.

Myös Akaassa koronatartunnat ovat laskusuunnassa. Ilmaantuvuusluku oli eiliseen mennessä 85 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta.

Aluehallintoviraston määräys tapahtumien henkilörajoituksista on voimassa kuluvan viikon ajan. Sairaanhoitopiiri tulee esittämään aluehallintovirastolle tartuntatautilain 58§ perusteella joitain kokoontumisrajoituksia mutta turvavälipykälää 58d ei enää esitetä aluehallintoviraston jatkettavaksi syyskuussa.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee syksyllä kirjoittaville abiturienteille vapaa-ajalla omaehtoista karanteenia 10 vuorokauden ajan ennen kirjoituksia. Kunnissa voidaan mahdollistaa abeille myös etäopetusta ennen kirjoituksia. Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on linjannut, että lukion abiturientit siirtyvät etäopetukseen 3.-24.9. ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi. Samalla abeille suositellaan 10 vuorokauden omaehtoista karanteenia ennen kirjoituksia.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335, antti.peltola@akaa.fi
ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270, elina.anttila@akaa.fi
vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377, virve.jamsen@akaa.fi