Koronatilanne jatkunut Pirkanmaalla yli kuukauden ennallaan - Akaan kaupunki

Koronatilanne jatkunut Pirkanmaalla yli kuukauden ennallaan

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiedotti tänään, että koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla pysynyt samalla tasolla tammikuun lopusta lähtien. Sairaanhoito on edelleen kuormittunut.

Taysiin tulevien koronapotilaiden määrä on pysynyt yli kuukauden ennallaan. Tehohoidon tarve on sen sijaan vähentynyt. Päivittäin Taysiin tulee hoitoon keskimäärin kahdeksan uutta koronapotilasta. Koronan takia hoidossa olevien määrä on pysynyt noin 40 potilaan tasolla.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 4151 laboratoriossa varmennettua koronatartuntaa. Testattujen perusteella on nähtävissä laskua erityisesti lasten ja nuorten tartuntojen kehityksessä. Sen sijaan 20 –29 -vuotiaiden tartunnat ovat lisääntyneet.

Pirkanmaalla yhden koronarokotteen on saanut 89,9 prosenttia, toisen rokotteen 87,4 prosenttia ja kolmannen 59,9 prosenttia yli 18-vuotiaista. Rokotteiden kysyntä on ollut viime viikkoina varsin vähäistä.

Alueellinen pandemiaohjausryhmä painottaa, että maskisuositus jatkuu toistaiseksi myös Pirkanmaalla.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt tilannetta. Kaupungin henkilöstöä koskeva maskisuositus jatkuu ennallaan.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335
ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270
vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377