Koulujen oppilaskunnat saivat rahaa hyvinvoinnin ja viihtyvyyden lisäämiseen - Akaan kaupunki

Koulujen oppilaskunnat saivat rahaa hyvinvoinnin ja viihtyvyyden lisäämiseen

Akaan koulujen oppilaskunnat saivat kukin vuonna 2022 käyttöön 1000 euroa oppilaiden hyvinvoinnin ja kouluviihtyvyyden lisäämiseen. Oppilaskunnat saivat päättää itsenäisesti osallistamisen keinoin, mihin haluavat varat käyttää.

Saatua rahaa on hyödynnetty eri tavoin oppilaiden tarpeisiin; kouluille on hankittu esimerkiksi pelejä, urheiluvälineitä ja ostettu kulttuurielämyksiä.

Kylmäkosken koulun ja Sontulan koulun väki käytti rahat elokuvaretkeen Toijalan Kinoon. Arvo Ylpön koulu tilasi koululle sirkusesityksen ja hankki koulun käyttöön t-paitoja sekä ruokalaan värillisiä mukeja, ja lisäksi koululle jätettiin palkintorahaa. Nahkialan koulu hankki pihalle kaveripenkin sekä palkintoja oppilaskunnan tempauksiin ja tapahtumiin. Lisäksi koululle ostettiin Taika-Petterin esitys. Pappilan koululle hankittiin sählymaalit ulkokäyttöön ja erilaisia lautapelejä oppilaille huviksi ja hyödyksi.

Toijalan yhteiskoulun oppilaskunta päätti hankkia koululle ilmakiekkopelin. Viialan yhtenäiskoululle ostettiin välituntiliikuntaan erilaisia urheiluvälineitä ja erikoistusseja piirtämiseen.

Akaan lukiossa opiskelijakunnan käyttöön hankittiin kalusteita, pienkoneita ja kuntoiluvälineitä.

Henkilö pelaa pöydän ääressä lautapeliä.
Pappilan koululle hankitut uudet pelit ovat olleet ahkerassa käytössä.