Koulutyö alkoi Viialan upouudessa yhtenäiskoulussa - Akaan kaupunki

Koulutyö alkoi Viialan upouudessa yhtenäiskoulussa

Lukuvuosi Viialan yhtenäiskoulun uusissa tiloissa on käynnistynyt. Tunnelmat rehtori Jenni Ristimäellä ja apulaisrehtori Kimmo Metsbergillä ovat silminnähden helpottuneet ja iloiset.

– Ensimmäisenä päivänä koko koulun väki kerääntyi pihalle, ja pidin puheen kuulutusjärjestelmästä. Sitten leikkasimme nauhan. Sen jälkeen oppilaat ja henkilökunta siirtyivät luokkiin ja me kuuntelimme hiljaisuutta, Ristimäki naurahtaa.

Koulurakennuksessa isot linjat ovat kunnossa, mutta pientä hienosäätöä tehdään vielä liittyen esimerkiksi tekniikkaan ja henkilöstön kulkuoikeuksiin.

– Koulurakennus on ainutlaatuinen, kaunis ja toimiva. Koulu on kaikille uusi, joten annamme toisillemme aikaa uuden opetteluun. Myös rehtori opettelee, hymyilee virassaan keväällä aloittanut Ristimäki.

Kaksi henkilöä seisoo viherseinän vieressä ja hymyilee kameralle.
Rehtori Jenni Ristimäki ja Kimmo Metsberg ovat tyytyväisiä Viialan yhtenäiskoulun tiloihin.

Viihtyisä ja oppimista tukeva koulu

Rehtoreita lukuun ottamatta koulun henkilökunta saapui taloon 7. elokuuta. Kahdessa päivässä käytiin yhdessä läpi lukuvuoden rakennetta ja koulun pelisääntöjä. Luokat laitettiin valmiiksi oppilaiden saapumista varten.

Apulaisrehtori Kimmo Metsberg iloitsee siitä, että koko koulu on suunniteltu oppimista tukevaksi, missä viihtyisyydellä on suuri rooli.

– Luokat on äänieristetty nykyaikaisesti ja kaikkia aulatiloja voi käyttää oppimiseen, sillä niissä on siirrettävät kalusteet. Koulu on personoitu meidän tarpeisiin. Tämä on nimenomaan Akaan Viialan koulu, Metsberg sanoo.

Tämän vuoden teemat koulussa ovat turvallisuus ja hyvinvointi. Luvassa on esimerkiksi koko koulun poistumisharjoitukset.

Rehtoreiden mukaan vanhemmat ovat kovasti odottaneet tutustumista uusiin tiloihin.

– Oppilaat ovat meillä keskiössä, joten ensin on saatava arki rullaamaan. Vanhempainillat alkavat ensi viikolla, ja silloin tänne pääsee tutustumaan. Myöhemmin on avajaisjuhlallisuuksien aika, Ristimäki sanoo.

Viialan yhtenäiskoululle myönnetään Joutsenmerkki 30. elokuuta.

Kaksi lasta istuu luokassa pulpettien takana ja hymyilevät kameralle.
Ani ja Aatu Salonen ovat jo tottuneet uuteen kouluun. Heidän mukaansa kaikenikäisiä oppilaita on kiinnostanut välipala-automaatti.

Superhypersiistit luokat

8-vuotiaan Ani Salosen mielestä ensimmäinen koulupäivä oli kiva, mutta jännittävä.

– Jännitin, millaiset luokat meillä on, mutta ne on superhypersiistit. Ja on tosi kiva, kun ruokalassa on pieniä neljän hengen pöytiä, joissa saa syödä rauhassa.

Anin lempipaikka koulussa on Arajärveksi nimetty alue, koska se on väriltään sinisävyinen.

– Se on lempivärini.

11-vuotias isoveli Aatu Salonen kertoo, että ensimmäisenä päivänä luokan kanssa kierrettiin uusissa tiloissa. Kehuja saavat erityisesti luokan vieressä oleva kiipeilyseinä ja välipala-automaatti.

– Kivointa on välitunnit. Olen pelannut jalkapalloa, pomppinut maatrampalla ja tehnyt uhkarohkeita voltteja turvahiekkaan, Aatu kertoo.

Viialan yhtenäiskoulussa on noin 750 oppilasta ja henkilökuntaa noin 100.

Koulun aulatila, jossa puiset rimaseinät.
Paikallisuus näkyy koulun tiloissa. Toisen kerroksen aulatila on saanut nimekseen Arajärvi.

 

Sisäliikuntavälineitäkoulun käytävällä.
Yläkoululaisten aulatiloista löytyy kuntoiluvälineitä.

 

Koulurakennuksen ulkoseinä.
Viialan yhtenäiskoulua käy noin 750 oppilasta. Se on Akaan suurin koulu.