Lasten harrastustoimintaa avataan Pirkanmaalla - Akaan kaupunki

Lasten harrastustoimintaa avataan Pirkanmaalla

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on mahdollista ensi viikosta lähtien. Harrastustoimintaa voidaan järjestää Opetus- ja kulttuuriministeriön turvaohjeistusta noudattamalla ja korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä. Kilpailuja ei voi järjestää. Ohjausryhmä arvioi nuorten harrastusmahdollisuuksia ensi viikolla.

Tartuntatautilain §58d:n käyttöä esitetään aluehallintovirastolle jatkettavaksi kuukaudella. Museoiden, kirjastojen, kylpylöiden, uimahallien, saunojen, kauppakeskusten oleskelutilojen sekä nuorisotilojen kiinni pitämistä suositellaan ainakin 30.4. asti. Näiden avaamista arvioidaan huhtikuun kuluessa.

Akaan kaupungin valmiusjohtoryhmä on käsitellyt linjauksia, ja noudattaa niitä omassa toiminnassaan. Akaan kirjastot ovat kiinni ainakin 30.4. asti pois lukien esteettömän lähipalvelun välttämättömät toimet ja nopea materiaalin nouto ja palautus.  Myös nuorisotilat ovat kiinni poikkeuksena lääkinnällinen tai vastaava kuntoutus, joka on mahdollista.

Suosittelemme, että toimijat noudattavat Pirkanmaalle annettuja linjauksia. Valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti.

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Antti Peltola, puh. 040 335 3335

sivistysjohtaja Virve Jämsén, puh. 040 335 3377

ma. perusturvajohtaja Elina Anttila, puh. 040 335 4270